Η Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες της Πέμπτης για περιστατικό προσάραξης του φορτηγού πλοίου «SANTA», σημαίας Μολδαβίας, σε βραχώδη ακτή στη θαλάσσια περιοχή Αγίας Μαρίνας νότια της Κρήτης, με έξι αλλοδαπούς πλήρωμα (πέντε Γεωργιανοί και ένας Ουκρανός).

Στο σημείο έσπευσαν για παροχή συνδρομής από ξηράς προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Αγίας Γαλήνης και από θαλάσσης πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος / Ελληνικής Ακτοφυλακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά δήλωση του πληρώματος, το πλοίο είχε ξεκινήσει από Αμμόχωστο με προορισμό τη Λιβύη, έμφορτο με 3.300 κιβώτια τσιγάρα, ενώ έφερε 5.000 λίτρα πετρέλαιο και 250 λίτρα λιπαντέλαια. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν αναφέρθηκε τραυματισμός.

Τις βραδινές ώρες χθες, κατόπιν περαιτέρω ελέγχου που πραγματοποιήθηκε από στελέχη Λιμενικού Σώματος / Ελληνικής Ακτοφυλακής διαπιστώθηκε ότι τα τσιγάρα που μετέφερε το πλοίο ήταν λαθραία και κατόπιν τούτου συνελήφθησαν και τα έξι μέλη του πληρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ακριβής καταμέτρηση των τσιγάρων θα πραγματοποιηθεί σήμερα παρουσία τελωνειακών υπαλλήλων, ενώ λόγω του ότι το πλοίο δεν είναι πλέον αξιόπλοο (κατόπιν επιθεώρησής του από επαγγελματία δύτη), γεγονός που καθιστά αδύνατη τη ρυμούλκησή του, πρόκειται να επιχειρηθεί απάντληση της ποσότητας πετρελαίων και λιπαντελαίων που φέρει.

Από το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το πλοίο και το φορτίο, ενώ οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν κατά την αυτόφωρη διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρεθύμνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης