«Υπάρχουν και σήμερα πολλοί έντιμοι βουλευτές, αλλά είναι λίγοι που χαλάνε την πιάτσα», είπε ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Ν.Δ., Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, κατά την παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη του βιβλίου του με τίτλο «Όπως τα έζησα 1961-1981», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι την εποχή που ο ίδιος άρχισε να δραστηριοποιείται πολιτικά ήταν δύσκολη υπόθεση η πολιτική, διότι, τότε, οι αρχηγοί των κομμάτων παρακολουθούσαν το ήθος των ανθρώπων. Έφερε ως παράδειγμα τον εαυτό του, που ως νέος πολιτικός είχε πάει να παρακολουθήσει ποδοσφαιρικό αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στη γήπεδο Καραϊσκάκη και σε κάποιο σημείο που θεώρησε ότι ο διαιτητής αδίκησε τον Παναθηναϊκό διαμαρτυρήθηκε και μούντζωσε προς την πλευρά του διαιτητή. Η σχετική φωτογραφία δημοσιεύτηκε σε αθλητική εφημερίδα και μόλις την είδε ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής τον κάλεσε τη Δευτέρα το πρωί στο γραφείο και του έκανε αυστηρή παρατήρηση: «Δεν μπορείς να μουντζώνεις δημόσια. Να μην ξαναπάς στο γήπεδο ή αν ξαναπάς να μην βγάλεις τα χέρια σου από τις τσέπες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στην θέση του προέδρου της Ν.Δ. ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι ο ίδιος δεν συμμετείχε σε κανένα παρασκήνιο, αλλά ανοιχτά στήριξε την υποψηφιότητα του Κ. Καραμανλή, ενός νέου δυναμικού και μορφωμένου ανθρώπου.

Σε ό, τι αφορά στο βιβλίο του σημείωσε ότι είναι υποκειμενικό, αλλά καταγράφει τα γεγονότα όπως έγιναν και το ίδιο θα κάνει και στον δεύτερο τόμο, που θα εκδοθεί αργότερα, στον οποίο θα περιγράφει όσα έζησε στην πολιτική από το 1981 και μετά.

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Αθανάσιος Καϊσης, χαρακτήρισε τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη «ακραιφνή εκφραστή της σχολής Καραμανλή» και τόνισε πως «αν δεν ήταν ένας κορυφαίος πολιτικός, θα μπορούσε να ήταν ένας έγκριτος καθηγητής Νομικής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δημοσιογράφος Μιχάλης Στρατάκης επισήμανε ότι στην εποχή του κ. Βαρβιτσιώτη «οι πολιτικοί ζούσαν για να πολιτεύονται και σήμερα πολιτεύονται για να ζουν και να ζουν πλούσια».

Η παρουσίαση έγινε στο πολιτιστικό κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς, τη συζήτηση συντόνισε ο διευθυντής της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» Τραϊανός Χατζηδημητρίου και παραβρέθηκαν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, πρώην βουλευτές και ευρωβουλευτές κ.α.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης