Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τα πυρά ενόπλου μέσα σε πολυκατάστημα κοντά στο Πόρτλαντ της πολιτείας Όρεγκον στις Η.Π.Α., μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι ο δράστης της φονικής επίθεσης είναι νεκρός, την ίδια στιγμή που ένας άνθρωπος μεταφέρθηκε με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, ο ένοπλος φορούσε στολή παραλλαγής και μάσκα του χόκεϊ, ενώ χρησιμοποίησε ένα αυτόματο όπλο κατά τη διάρκεια της επίθεσης που σημειώθηκε στο δεύτερο όροφο του πολυκαταστήματος «Clackamas Town Center», περίπου 17 χλμ. νοτιοανατολικά του Πόρτλαντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αστυνομικοί εντόπισαν το όπλο της επίθεσης, ωστόσο οι έρευνες για επιπλέον στοιχεία συνεχίζονται. Μέλη των δυνάμεων Ασφαλείας εξετάζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το εμπορικό κέντρο για τυχόν υπαλλήλους που έχουν κλειδωθεί μέσα σε χώρους καταστημάτων στην προσπάθειά τους να προστατευτούν από τα πυρά του ενόπλου.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ξέρουμε ότι αρκετοί εργαζόμενοι κρύφτηκαν μέσα σε τουαλέτες και άλλους χώρους, κλειδώνοντας την πόρτα», τόνισε ο James Rhodes, αστυνομικός επιθεωρητής της περιοχής.

Το φονικό σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, τοπική ώρα δυτικής ακτής Η.Π.Α. (ξημερώματα ώρα Ελλάδας), με ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να σπεύδουν στο σημείο, την ίδια στιγμή που τουλάχιστον 10 ασθενοφόρα είχαν κάνει την εμφάνισή τους στον προαύλιο χώρο του εμπορικού κέντρου.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν δεκάδες ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι μέσα στα αίματα, την ίδια στιγμή που αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους μέσα στον χώρο του πολυκαταστήματος.

Όλες οι είσοδοι του κτηρίου αποκλείστηκαν, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που παρέμειναν κρυμμένοι για αρκετή ώρα προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενο τραυματισμό τους.

Δείτε τα video…

Δραματικές ώρες μέσα στο πολυκατάστημα

Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης του Όρεγκον, John Kitzhaber, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου βρίσκονται με τα θύματα και τις οικογένειές τους. Έχω δώσει σαφείς οδηγίες στην Αστυνομία να χρησιμοποιήσει όλες τους διαθέσιμους πόρους στις τοπικές Αρχές επιβολής του νόμου», ανέφερε.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις εκπροσώπου του «Clackamas Town Center», ο οποίος τόνισε πως «η καρδιά και οι προσευχές μας βρίσκονται δίπλα σε όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα στο πολυκατάστημα».

Σύμφωνα με το CNN, ο ένοπλος άνοιξε πυρ προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν διαπιστωθεί τα κίνητρα της πράξης του. Σε δηλώσεις τους στα μεγαλύτερα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, αυτόπτες μάρτυρες εξήγησαν πως επικράτησαν σκηνές πανικού, με ανθρώπους να τρέχουν πανικόβλητοι να κρυφτούν πίσω από τοίχους και αντικείμενα προκειμένου να γλυτώσουν από τις σφαίρες που έπεφταν δίπλα τους.

«Ήταν φρικτό. Σαν να επρόκειτο για σφαγή», τόνισε σε δηλώσεις της σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό η Kira Rowland, αυτόπτης μάρτυρας.

Από την πλευρά της η Christina Fisher σημείωσε πως έβλεπε γύρω της κόσμο να ουρλιάζει, την ώρα που ο ένοπλος έμπαινε από κατάστημα σε κατάστημα.

«Μας είπαν να μείνουμε συγκεντρωμένοι δίπλα στο σημείο όπου κατέληγαν οι κυλιόμενες κλίμακες και να μην πλησιάσουμε τα παράθυρα. Περιμέναμε εκεί για 20 λεπτά περίπου. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας άνδρας και φώναξε: “Πέστε κάτω”», ανέφερε.

Κι όλα αυτά ενώ ήδη δύο τρεις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και του δράστη, έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια επίθεση σε κολλέγιο του Γουαϊόμινγκ στις αρχές Δεκεμβρίου.

«Πραγματικά δεν πίστευα στην αρχή πως όλο αυτό που συνέβαινε ήταν αλήθεια, μέχρι που είδα τις εκφράσεις των προσώπων», εξήγησε ο Tylor Pedersen στο CNN.

Διαβάστε επίσης:
Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το μακελειό σε κολλέγιο του Γουαϊόμινγκ, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012, 08:00

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης