Ο υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, Καρλ Μπιλτ δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι η πρόοδος στο διάλογο Βελιγραδίου -Πρίστινας είναι μεγαλύτερη απ΄ αυτή που ανέμενε η Σουηδία, αλλά πρόσθεσε ότι παραμένει αβέβαιο αν θα καθοριστεί για τη Σερβία ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

«Θα δούμε αύριο» υπογράμμισε ο κ. Μπιλτ απαντώντας στην ερώτηση αν στα συμπεράσματα του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ θα αναφέρεται το ζήτημα της ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Σερβίας με την ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στο διάλογο Βελιγραδίου -Πρίστινας, ο Σουηδός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι συναντήσεις υπό την αιγίδα της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια, Κάθριν Άστον οδήγησαν σε σημαντική πρόοδο και γι΄ αυτό είναι ενθαρρυμένος όσον αφορά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας.

«Πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την υλοποίηση της συμφωνίας» πρόσθεσε ο κ. Μπιλτ και απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις Σουηδίας -Σερβίας, υπογράμμισε ότι είναι πάντα «καλές, θετικές, εποικοδομητικές».

Eπιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης