Με θρίαμβο της Ξάνθης συνδυάστηκε η επιστροφή του Μαρίνου Ουζουνίδη στον πάγκο των Ακριτών.

Οι γηπεδούχοι, στο ντεμπούτο του 44χρονου τεχνικού στον πάγκο τους, συνέτριψαν την Κυριακή με 4-0 τον Πανιώνιο στα Πηγάδια και επέστρεψαν στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι οι Ακρίτες πήραν βαθιά βαθμολογική ανάσα, ξεφεύγοντας από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Μαρίν (31΄), Γούτας (38΄) και Ονουάτσι (41΄ και 80΄).

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μπορεί ο Πανιώνιος να ήταν πιο κινητικός στα πρώτα λεπτά, έχοντας μάλιστα δύο ευκαιρίες (σουτ του Σάμαρη στο 11΄ και κεφαλιά του Αραβίδη στο 14) που δεν βρήκαν στόχο, εντούτοις οι γηπεδούχοι έμελλε να πάρουν το προβάδισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Ακρίτες μετά το πρώτο τέταρτο πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού άνοιξαν το σκορ. Ο Ονουάτσι έφυγε αμαρκάριστος από αριστερά και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» τη μπάλα στη μικρή περιοχή, όπου ο επερχόμενος Μαρίν την έσπρωξε στα δίχτυα. 

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα καταιγιστικό δεκάλεπτο και πέτυχαν άλλα δύο γκολ, «καθαρίζοντας» τον αγώνα: στο 38΄ από κόρνερ του Μάνταλου ο Γούτας με κεφαλιά «έγραψε» το 2-0 και τρία λεπτά αργότερα ο Ονουάτσι εκμεταλλεύθηκε λάθος του Αυλωνίτη και πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του.

Αν και το ματς είχε κριθεί, οι «ακρίτες» συνέχισαν να είναι απειλητικοί και στο 58΄ ο Γιαννούλης έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Βασιλακάκη, ενώ δύο λεπτά αργότερα η κεφαλιά του Ονουάτσι πέρασε μόλις άουτ.

Τελικά ο Νιγηριανός σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 80΄, μετά από ωραία προσπάθεια και γύρισμα του Μάνταλου, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0. Ο Πανιώνιος έχασε την ευκαιρία για το γκολ της τιμής στο 84΄, όταν το σουτ του Κούρου σταμάτησε στο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Κίτρινες: Μπέρτος, Μάνταλος, Μαρίν – Ντούνης, Γιαννούλης, Γουνδουλάκης

Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Γούτας, Μπέρτος, Βάλλας, Μάνταλος (88΄ Τορομανίδης), Μαρσελίνιο (76΄ Πλατέλλας), Μαρίν (83΄ Τριάδης), Ονουάτσι, Φλίσκας, Βασιλακάκης, Κομεσίδης

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος):
Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Κούρος, Ρόκας, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Γουνδουλάκης (74΄ Οκόγιε), Σάμαρης (46΄ Μενδρινός), Ντούνης (46΄ Καμπάνταης), Κολοβός, Αραβίδης

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης