Την ελπίδα πως στις επόμενες εθνικές εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα μπορούν να ψηφίζουν εξέφρασε με δηλώσεις του στην Αυστραλία ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της Επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής των Ελλήνων Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της διαδικασίας. Έχω συγκαλέσει, ήδη, μία φορά την Επιτροπή Αποδήμων της Βουλής γι’ αυτό το θέμα. Είχαμε μία κατ’ αρχήν συμφωνία με τα κόμματα, πλην του ΚΚΕ και εν μέρει του ΣΥΡΙΖΑ, να στηρίξουν τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ενώ θα υπάρξει και επιστολική ψήφος, παράλληλα με τη δυνατότητα των ομογενών να ψηφίζουν σε εκλογικά κέντρα των τόπων διαμονής τους».

Μιλώντας, εξάλλου, για το «νέο» Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Αν το ΣΑΕ δεν έχει τη δυνατότητα να αυτοχρηματοδοτείται, δεν έχει ρόλο. Στο παρελθόν δαπανήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά από το εθνικό κέντρο, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η επίσκεψη του ζεύγους Γεωργιάδη στην Αυστραλία άρχισε από το Περθ, πρωτεύουσα της Δυτικής Αυστραλίας, συνεχίστηκε στη Μελβούρνη -όπου είχε πολυάριθμες επαφές με την ομογένεια- και ολοκληρώνεται στο Σίδνεϊ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης