Το τελευταίο αντίο στον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή της πυγμαχίας, Έκτορ Καμάτσο, είπαν συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές του το Σάββατο σε εκκλησία της Νέας Υόρκης.

Ευρύτερα γνωστός ως «Μάτσο», ο Πορτορικανός πυγμάχος έχασε τη μάχη με τη ζωή όταν τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα στο κεφάλι στη διάρκεια επίθεσης στα περίχωρα της πρωτεύουσας του νησιού της Καραϊβικής,Σαν Χουάν (20 Νοεμβρίου). Μέσα στο αυτοκίνητο βρισκόταν και ένας φίλος του ο οποίος πέθανε ακαριαία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νεκρώσιμη ακολουθία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ιστ Χάρλεμ, ευρύτερα γνωστή ως το «Ισπανικό Χάρλεμ» και διήρκεσε συνολικά δύο ημέρες. Στο μέρος όπου μεγάλωσε ο Έκτορ Καμάτσο, εκατοντάδες άνθρωποι είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για εκείνον, την ώρα που η άμαξα με τα λευκά άλογα, πάνω στην οποία βρισκόταν τοποθετημένο το φέρετρό του, κατευθυνόταν προς την εκκλησία, έχοντας περάσει προηγουμένως από τους κεντρικούς δρόμους της συνοικίας.

Κατά την είσοδο και την έξοδο των ανθρώπων που μετέφεραν το φέρετρο ακουγόταν η λέξη «Μάτσο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν ένας εκπληκτικός άνθρωπος» ανέφερε ο γιος του, Έκτορ Καμάτσο Τζούνιορ, ο οποίος είχε έντονη αντιπαράθεση με τη γιαγιά του και μητέρα του διάσημου πυγμάχου για το αν θα έπρεπε να αποσυνδεθεί ο πατέρας του από τη μηχανική υποστήριξη, όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν πως είναι κλινικά νεκρός. Τελικά η μητέρα του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, Μαρία Ματίας, αποφάσισε να τον αποσυνδέσει από τα μηχανήματα που τον κρατούσαν στη ζωή.

Το φέρετρο τοποθετήθηκε σε κεντρικό σημείο της εκκλησίας ενώ δίπλα από αυτό υπήρχε μια φωτογραφία του «Μάτσο» με τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο.

Ο Έκτορ Καμάτσο είχε έναν ταραχώδη βίο και το 2007 είχε μπει στη φυλακή. Παράλληλα, υπήρχαν αναφορές για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της πρώην συζύγου του.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Τίτλοι τέλους για τον Καμάτσο, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012, 07:27

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης