Η Βόρεια Κορέα εγκατέστησε στην πλατφόρμα εκτόξευσης τον πρώτο όροφο πυραύλου που σκοπεύει να εκτοξεύσει στη διάρκεια του Δεκεμβρίου, όπως μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, την ίδια ώρα που ο Λιμ Σουνγκ-Ναμ, ειδικός απεσταλμένος της Σεούλ για τα πυρηνικά, αναχωρεί για τις ΗΠΑ, για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Γκλιν Ντέιβις.

Ο πρώτος όροφος εγκαταστάθηκε στην πλατφόρμα εκτόξευσης στη βάση Σοχάε, απ’ όπου είχε πραγματοποιηθεί η δοκιμή πυραύλου τον Απρίλιο του 2012, όπως διευκρινίζει το ίδιο πρακτορείο. Υπενθυμίζουμε ότι η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι προγραμματίζει πυραυλική δοκιμή, η οποία θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο από τις 10 έως τις 22 Δεκεμβρίου, αφού οι Βορειοκορεάτες επιστήμονες ανέλυσαν «τα λάθη που σημειώθηκαν στην προηγούμενη εκτόξευση τον Απρίλιο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε τους γείτονές της ότι η εκτόξευση θα γίνει από τις 07.00 μέχρι τις 12.00 τοπική ώρα, στη διάρκεια του χρονικού διαστήματος που έχει προβλεφθεί για τη δοκιμή. Σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει από την Πιονγκγιάνγκ, ο πρώτος όροφος του πυραύλου θα πέσει στην Κίτρινη Θάλασσα, ανοικτά των δυτικών ακτών της Κορεατικής Χερσονήσου, και ο δεύτερος στη θαλάσσια περιοχή περίπου 190 χιλιόμετρα ανατολικά των Φιλιππινών.

Ο ειδικός απεσταλμένος της Νότιας Κορέας για τα πυρηνικά θα συναντηθεί με τους πρέσβεις της Κίνας, της Ρωσίας και της Ιαπωνίας σήμερα στη Σεούλ, για να συζητήσει το θέμα της βορειοκορεατικής πυραυλικής δοκιμής.

Eπιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης