Το Ισραήλ, αντιδρώντας στην αναβάθμιση του καθεστώτος της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα διά στόματος του υπουργού Οικονομικών Γιουβάλ Στάινιτς ότι θα παρακρατήσει και δεν θα μεταβιβάσει στην Παλαιστινιακή Αρχή τα οφειλόμενα χρήματα από φόρους και τελωνειακά δικαιώματα.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο Στάινιτς ανακοίνωσε κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου ότι δεν θα μεταβιβαστούν στην Παλαιστινιακή Αρχή, όπως επρόκειτο να συμβεί αυτόν τον μήνα, 460 εκατ. σεκέλ (περίπου 92 εκατομμύρια ευρώ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχουμε εξαρχής δηλώσει ότι η αναβάθμιση του καθεστώτος της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ δεν θα γίνει χωρίς αντίδραση από την πλευρά του Ισραήλ» δήλωσε ο Στάινιτς στο ισραηλινό ραδιόφωνο και πρόσθεσε: «Δεν σκοπεύω να μεταβιβάσω αυτό τον μήνα τους οφειλόμενους στην Παλαιστινιακή Αρχή φόρους. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν οι οφειλές της Παλαιστινιακής Αρχής στην εθνική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ».

Στην ίδια κατεύθυνση, η ισραηλινή κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ήδη από την Παρασκευή τα σχέδιά της για ανέγερση 3.000 νέων κατοικιών στα κατεχόμενα της Δυτικής Όχθης και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης