Τουλάχιστον πέντε Αφγανοί σκοτώθηκαν και στρατιώτες του ΝΑΤΟ τραυματίστηκαν σήμερα σε επίθεση που πραγματοποίησαν ταλιμπάν καμικάζι εναντίον του αεροδρομίου του Τζαλαλαμπάντ, στο οποίο βρίσκεται σημαντική βάση της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) στο Αφγανιστάν.

Ελικόπτερα της ISAF έβαλλαν εναντίον των ταλιμπάν όταν ένας από τους καμικάζι πυροδότησε το παγιδευμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε κοντά στην περίμετρο ασφαλείας του αεροδρομίου. Ακολούθησε επίθεση με ρουκέτες και οβίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Χαζράτ Χουσέιν Μασρικιουάλ, εκπρόσωπο της αστυνομίας της επαρχίας Νανγκαρχάρ όπου βρίσκεται το Τζαλαλαμπάντ, πέντε Αφγανοί (τρεις φρουροί και δύο πολίτες) σκοτώθηκαν και δεκαοχτώ τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και τέσσερις άμαχοι. Εννέα ταλιμπάν έχασαν τη ζωή τους, οι τρεις από τους οποίους ήταν οι καμικάζι.

Οι ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, τονίζοντας ότι οι μαχητές τους εισέβαλαν στο αεροδρόμιο. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε έως τώρα, στην επίθεση συμμετείχαν τουλάχιστον τρεις καμικάζι με ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο» δήλωσε ο ταγματάρχης Μάρτιν Κράιτον, εκπρόσωπος της ISAF.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης