Οι ένορκοι ενός δικαστηρίου στη Νέα Υόρκη καταδίκασαν έναν 23χρονο άνδρα – ο οποίος εργαζόταν ως μοντέλο – για τη δολοφονία του εραστή του, ενός πορτογάλου δημοσιογράφου.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της απόρριψης του αιτήματος αθώωσης που κατέθεσε ο δικηγόρος υπεράσπισης υποστηρίζοντας ότι ο πελάτης του δεν ήταν ένοχος λόγω σχιζοφρένειας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ρενάτο Σιέμπρα, 23 ετών, σκότωσε τον Κάρλος Κάστρο, 65 ετών, τον Ιανουάριο του 2011, δηλώνοντας στο δικαστήριο αθώος λόγω ψυχικής ασθένειας στις κατηγορίες για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού. Η δίκη διήρκεσε σχεδόν δύο μήνες, εν μέρει και λόγω τυφώνα Sandy που σάρωσε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ τον περασμένο μήνα.

Ο Σιέμπρα πέταξε στον 65χρονο την οθόνη ενός υπολογιστή, στη συνέχεια του επιτέθηκε με ένα ρόπαλο ενώ χρησιμοποίησε ένα τιρμπουσόν με το οποίο προκάλεσε σοβαρά τραύματα στα γεννητικά όργανα του άτυχου άντρα. Ο δικηγόρος υπεράσπισης του Σιέμπρα υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν ευθυνόταν για το θάνατο του Κάστρο αφού πίστευε ότι ο Θεός του «ζήτησε» να σκοτώσει τον ομοφυλοφιλικό «δαίμονα». Οι ένορκοι, από την πλευρά τους, αποφάσισαν να καταδικάσουν τον Σιέμπρα για ανθρωποκτονία μετά από μία ολόκληρη ημέρα συνεδρίασης.

Eπιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης