Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η Λιάνα Μπάρδη-Ξένου, σολίστ πιάνου, συγγραφέας και μέτζο σοπράνο, παρουσιάζουν για δύο μόνο παραστάσεις το μουσικό παραμύθι «Χάνσελ και Γκρέτελ», βασισμένο στην ομώνυμη ιστορία των αδελφών Γκριμ και σε μουσική του E. Humperdinck, την Τετάρτη 26 και το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 12.00, στο θέατρο του Ιδρύματος.

Πρόκειται για διασκευή του κλασικού παραμυθιού των αδελφών Γκριμ, όπου τα εμπλεκόμενα πρόσωπα καλούνται να ξεπεράσουν τους φόβους και τις ανασφάλειές τους και να προχωρήσουν στην υλοποίηση των επιθυμιών τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην παράσταση ο Χάνσελ αποτελεί τη φωνή της συνείδησης και της ευθύνης, ενώ η Γκρέτελ ενσαρκώνει την αθώα αλλά και τολμηρή πλευρά της ιστορίας. Η Μάγισσα είναι η μαύρη πλευρά του παραμυθιού και της ζωής. Η Κουκουβάγια είναι η ελπίδα και η προστασία, που πηγάζουν από τη σοφία της. Ο Βασιλιάς προσωποποιεί την ανταμοιβή και τη δικαίωση. Τέλος, ο Μορφέας, με τις εσωτερικές του επιδράσεις, αναπαύει και «ξεκουράζει».

Το έργο αναφέρεται στην αγάπη, στο μίσος, στην επιθυμία, στον χρόνο, στην ελπίδα, στον θάνατο, στη δικαίωση. Τα δυο αδέρφια επικεντρώνονται στην αναζήτηση. Η ιστορία αφηγείται τη συνύπαρξη ανθρώπων, ζώων και φύσης. Το καθένα υπερασπίζεται έναν διαφορετικό λόγο ύπαρξης, και αυτό δημιουργεί έναν ζωντανό διάλογο παθών.

Η ορχηστρική μουσική, διασκευασμένη από τη μουσικό και συγγραφέα για σόλο πιάνο, οδηγεί στα μονοπάτια της φαντασίας, παρατείνοντας την αγωνία του θεατή μέχρι το τέλος του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διασκευή, σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, σολίστ πιάνου, αφηγήτρια, Μάγισσα: Λιάνα Μπάρδη-Ξένου.

Παίζουν
:

Χάνσελ: Κωνσταντίνος Φούρλας
Γκρέτελ: Γεωργία Δερμιτζάκη
Κουκουβάγια: Κάλλια Ξένου
Βασιλιάς: Κωνσταντίνος Μούτσιος
Μορφέας: Αλέξης Φούρλας
Φωνή Συνείδησης: Εβελίνα Ξένου 

Τετάρτη 26 και Σάββατο 29 Δεκεμβρίου στις 12.00.
Αίθουσα: Θέατρο Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ.: 210 3418550, φαξ: 210 3418 570, info@mcf.gr, www.mcf.gr.

Τιμές εισιτηρίων: 10 € (κανονικό), 8 € (ομαδικό – άνω των 3 ατόμων).

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Δευτ.- Παρ., 11.00-14.00, και τα απογεύματα μία ώρα πριν από την παράσταση).

Αγορά με πιστωτική κάρτα, στο τηλ.: 210 3418579, Δευ-Παρ., 11.00-14.00, και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος: www.mcf.gr. 

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα Public, εκτός από εκείνα του Αιγάλεω, της Ν. Ερυθραίας και της Αγ. Παρασκευής. 

Επιμέλεια: Δήμητρα Μπιλάλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης