Ο θρύλος της ιστιοπλοΐας Μπεν Έϊνσλι αποφάσισε να μην βάλει… πλώρη για την κατάκτηση του πέμπτου χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου του.

Ο 35χρονος Βρετανός ιστιοπλόος με σημερινές δηλώσεις του ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στη διοργάνωση του 2016, που θα διεξαχθεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με γεμίζει τόσο με ανακούφιση όσο και με λύπη το να γράψω αυτές τις λέξεις, αλλά μπορώ τώρα επίσημα να επιβεβαιώσω ότι φόρεσα τη στολή μου της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας για τελευταία φορά» έγραψε ο πολύπειρος ιστιοπλόος σε στήλη του, την οποία δημοσιεύει η «Daily Telegraph», και συμπλήρωσε:

«Ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια πλήρως αφιερωμένα στο “κυνήγι” του χρυσού μεταλλίου, λαμβάνοντας μέρος σε πέντε διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, αποφάσισα ότι δεν θα κάνω μια έκτη προσπάθεια στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016».

Ο Έϊνσλι τόνισε ακόμη ότι το σώμα του δεν μπορούσε πια θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του αθλήματος και πως θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, εάν η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας δεν αφαιρούσε από το Ολυμπιακό πρόγραμμα την κατηγορία Star.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 35χρονος Βρετανός ιστιοπλόος έγινε πριν από λίγους μήνες στο Λονδίνο ο πρώτος ιστιοπλόος που κατέκτησε μετάλλιο σε πέντε διαδοχικές διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, μετά την «πρωτιά» του στα Finn.

Αυτό ήταν το τρίτο σερί χρυσό μετάλλιο του Έϊνσλι στη συγκεκριμένη κλάση, ενώ το 1996 στην Ατλάντα και το 2000 στο Σίδνεϊ είχε πάρει το ασημένιο και το χρυσό μετάλλιο, αντίστοιχα, στην κατηγορία Laser.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης