Επιμέλεια: Νικόλας Αρώνης

Στον μαγικό κόσμο του παραμυθιού μετέφερε το κοινό η πρώτη επίσημη παράσταση του Καρυοθραύστη, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, από το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε χορογραφία Ρενάτο Τζανέλλα και μουσική διεύθυνση Γιάρι Χαιμαιλαίινεν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομορφότερη ιστορία των Χριστουγέννων, ο Καρυοθραύστης του Τσαϊκόφσκι, εντυπωσίασε το κοινό της πρεμιέρας. Η ονειρική χορογραφία, τα μαγευτικά σκηνικά και κοστούμια που ήρθαν από την Κρατική Όπερα της Βιέννης και η διάσημη μουσική του Τσαϊκόφσκι καθήλωσαν το κοινό, το οποίο επιβράβευσε τους καλλιτέχνες με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα στο τέλος, αλλά και κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Ο Ρενάτο Τζανέλλα με τη νέα εμπνευσμένη χορογραφία του ειδικά για το μπαλέτο της ΕΛΣ εστιάζει στο όνειρο της Κλάρας, που αποδεικνύεται μια δραματική διαδικασία ενηλικίωσης μέσα από την αγάπη και τον φόβο. Η υπέροχη χορογραφία, αλλά και η συναισθηματική δύναμη και η θεατρικότητα της μουσικής του Τσαϊκόφσκι μάγεψαν τους μικρούς και μεγάλους φίλους της πρεμιέρας.

Τα εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια φιλοτέχνησε ο διακεκριμένος Γερμανός Κρίστοφ Κρέμερ, ο οποίος κατάφερε να αποδώσει με θεαματικό τρόπο την ονειρική διάσταση της ιστορίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Α’ Χορευτές, οι Σολίστ, οι Κορυφαίοι και το Corps de ballet χειροκροτήθηκαν θερμά, ενώ ξεχώρισαν στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι πρώτοι χορευτές Βίκυ Ισαακίδου, Αλεξάντερ Νέσκωφ, Ντανίλο Ζέκα και Αιμιλία Γάσπαρη.

Η Ορχήστρα της ΕΛΣ, υπό την έμπειρη μπαγκέτα του Γιάρι Χαιμαιλαίινεν, απέδωσε με συνέπεια το έργο, ενώ η Παιδική Χορωδία υπό τη διεύθυνση της Μάτας Κατσούλη έκανε την πρώτη επίσημη της εμφάνιση αποσπώντας θερμότατο χειροκρότημα.

Η παράσταση συνεχίζεται στις 30 Νοεμβρίου και στις 2, 7, 9, 21, 22, 23, 27, 28 Δεκεμβρίου 2012.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης