Μία έκθεση που αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση παρουσιάζει η Ρωσίδα σκιτσογράφος, γεννημένη στο Καζακστάν, Βικτώρια Τσάρκοβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τον Στάλιν στον Στιβ Τζομπς, από τον Μπρέζνιεφ στον Μπερλουσκόνι και από τον Χίτλερ στον Μέριλιν Μάνσον: Ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές προσωπικότητες που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον ρου της ιστορίας, παρουσιάζονται στην έκθεση αυτή από την νεαρή καλλιτέχνιδα, που προτιμά την κωμωδία από την πολιτική.

Η 29χρονη Βικτώρια σπούδασε αγιογραφία και η ίδια αναφέρει ότι τα πορτρέτα της θα μπορούσε να ειπωθεί ότι αναπαριστούν «εικονικούς ήρωες». Ορισμένοι ίσως να σκέφτονται ότι οι σπουδές της θα παρέπεμπαν σε έναν άνθρωπο με χαμηλό προφίλ, που θα αρκούνταν στην τέχνη που έχει μάθει. Η Βικτώρια όμως, σπάζει τα όρια και τους φραγμούς του καθωσπρεπισμού, προκαλεί και πρωτοπορεί…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μότο της ζωής της είναι «Κάτω η πολιτική, ζήτω τα αστεία!». Ορισμένα από τα σκίτσα της αναπαριστούν τον πρώην Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, ως έναν σύγχρονο Ναπολέοντα Βοναπάρτη, τον Πάπα ως τον κακό «τζόκερ», τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας ως Μητέρα Τερέζα και τον Στιβ Τζομπς ως Ιησού με το αγκάθινο στεφάνι.

Επιμέλεια: Mυρτώ Τσάβαλου

Πηγή: RT

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης