Σκληρή μάχη για την Ευρώπη θα δίνουμε πάλι σε έξι μήνες, υποστηρίζει ο επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής στην αγορά συναλλάγματος της Royal Bank of Scotland,Greg Gibbs.

«Κάθε πληροφορία που ήρθε από την Ευρώπη τις τελευταίες δύο εβδομάδες ήταν απογοητευτική. Υπήρξαν καθυστερήσεις στο ελληνικό ζήτημα, την περασμένη εβδομάδα. Επί πλέον, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχαν να φτάσουν σε συμφωνία για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2014-2020» επισημαίνει ο Gibbs. Επίσης, σχολιάζει και τις εξελίξεις στην Καταλονία όπου το εκλογικό αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών ανέδειξε τα τέσσερα αυτονομιστικά κόμματα που κέρδισαν την πλειοψηφία στην τοπική Βουλή. Αυτές οι εξελίξεις, σύμφωνα με τον Gibbs, τονίζουν τα προβλήματα που θα εξακολουθήσουν να ταλανίζουν την Ευρωζώνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αίσθηση σταθερότητας. Αλλά σε έξι μήνες από σήμερα, που θα βρισκόμαστε; Πιστεύω πως ακόμα θα δίνουμε σκληρή μάχη για την Ευρώπη και αυτές οι συμφωνίες που φαίνεται ότι πρόκειται να επιτευχθούν στο Eurogroup, δεν μοιάζουν αξιόπιστες» τονίζει ο Gibbs.

«Οι πρόσφατες εξελίξεις και οι συνεχιζόμενες τριβές ανάμεσα στα διάφορα κράτη συντηρούν το ομιχλώδες τοπίο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν βλέπουμε μια πραγματική ηγεσία στη Ευρώπη, η οποία θα έκανε ένα βήμα μπροστά», δηλώνει με εμφανή απογοήτευση ο MarcoBardelli, διευθύνων σύμβουλος της UBI Capital Singapore.

«Εάν οι διεθνείς δανειστές καταφέρουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την Ελλάδα, αυτό θα επιδράσει θετικά μόνο βραχυπρόθεσμα. Μεσομακροπρόθεσμα όμως τα προβλήματα θα παραμένουν» υποστηρίζει ο Bardelli.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο Uwe Parpart από την Reorient Financial Markets ο οποίος δηλώνει: «Πιστεύω ότι σήμερα θα δώσουν στην Ελλάδα τα χρήματα που χρειάζεται , αλλά αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας. Συμφωνώ με το ΔΝΤ ότι πρέπει να γίνει ένα «haircut” στο ελληνικό χρέος, αλλά Γερμανία και Γαλλία δεν θα ήταν ιδιαίτερα ευτυχείς με αυτήν την εξέλιξη. Οι διεθνείς δανειστές θέλουν να μειώσουν το ελληνικό χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020. Αυτό είναι απίθανο να συμβεί και όλοι το γνωρίζουν».

Επιμέλεια: Αννίτα Τριανταφυλλοπούλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης