Στην ιστορική διαδρομή και τους βασικούς παράγοντες για τους οποίους το ΚΚΕ υπάρχει εδώ και σχεδόν έναν αιώνα αναφέρθηκε η γ.γ. του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα, στην εκδήλωση για την επέτειο των 94 χρόνων από την ίδρυσή του, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να υπάρξει για 94 χρόνια μόνο και μόνο γιατί το θέλουν τα στελέχη και τα μέλη του» είπε η κα Παπαρήγα και απαρίθμησε δύο βασικούς παράγοντες για την ιστορική του διάρκεια: «Η σταθερή πίστη μας στην επαναστατική κοσμοθεωρία του μαρξισμού – λενινισμού και στην αρχή του προλεταριακού διεθνισμού» και το ότι «το ΚΚΕ είναι η οργανωμένη συνειδητή πρωτοπορία της εργατικής τάξης».

«Παραμείναμε αμετακίνητοι με το δίκιο των εκμεταλλευόμενων, ορκισμένοι εχθροί του καπιταλισμού. Απορρίψαμε τον συμβιβασμό και τον ευρωκομουνισμό» τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ, προσθέτοντας: «Η αντοχή του σφυρηλατήθηκε με δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη, τον λαό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κα Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ πρωτοστάτησε σε μεγάλα εθνικής και διεθνούς σημασίας γεγονότα, από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κατοχής έως την «κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, τον ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ», ενώ πρόσθεσε ότι το κόμμα ήταν η εμπροσθοφυλακή των πιο ριζοσπαστικών θέσεων, αιτημάτων και αγώνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενη στη σύγχρονη πορεία του ΚΚΕ, είπε ότι κορυφαία στιγμή για το κόμμα ήταν «η περίοδος του 1968, όταν ο οπορτουνισμός απείλησε την ύπαρξή του, και ακόμα μεγαλύτερης σημασίας είναι η αλύγιστη στάση του, όταν η αντεπανάσταση σάρωσε τις κατακτήσεις της Οκτωβριανής Επανάστασης και της διαμόρφωσης του σοσιαλιστικού συστήματος μετά τον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο στην Ευρώπη και παγκόσμια».

«Όχι σε κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ»

Η Αλέκα Παπαρήγα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ. Η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συμμετοχής στο μέλλον σε κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ. «Για σκεφθείτε το ΚΚΕ να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ή να μετέχει σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ στα χαρτιά δεν αμφισβητεί τον μονοπωλιακό-καπιταλιστικό χαρακτήρα της Ε.Ε., στην πράξη αμφισβητεί μόνο τη γερμανική κυριαρχία στην Ευρωζώνη» υπογράμμισε.

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι το ΚΚΕ πρέπει να αλλάξει, να γίνει συνιστώσα του, ουσιαστικά να δεχθεί την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ. Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διανθίζει τις θέσεις του με κάποια αμφισβήτηση της Ευρωζώνης ή και του ΝΑΤΟ τις ακυρώνει, αφού συμμαχεί με κόμματα της Ευρώπης, το ΚΕΑ, που ουσιαστικά ζητούν η Ευρωπαϊκή Ένωση να μεταλλαχθεί σε Ευρώπη των εργαζομένων και να αυτοδιαλυθεί το ΝΑΤΟ» πρόσθεσε η κα Παπαρήγα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης