Δοκιμάστε τις παρακάτω  τροφές και θα αλλάξετε νούμερο παντελονιού σε 10 μέρες.

ΑΧΛΑΔΙΑ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα χρειαζόμαστε γιατί σύμφωνα με μελέτες στο Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο τα αχλάδια μας κάνουν να χάνουμε βάρος. Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό  περιοδικό «Διατροφή», οι γυναίκες που έτρωγαν τρία αχλάδια την ημέρα κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες καθημερινά και έχαναν περισσότερο βάρος από αυτές που δεν έτρωγαν. Τα αχλάδια είναι πλούσια σε ίνες, (καλύπτουν το 15% των καθημερινών μας αναγκών σε ίνες) και μας χορταίνουν με αποτέλεσμα να μην παρατρώμε. Ένας καλός τρόπος για να τα εντάξουμε στη διατροφή μας είναι να τρώμε ένα πριν το μεσημεριανό γεύμα και ένα πριν το βραδινό.

ΓΡΕΙΠΦΡΟΥΤ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα  με έρευνες που έγιναν στην Καλιφόρνια, το να τρώμε ένα γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα μας βοηθά να χάσουμε μέχρι και ένα κιλό την εβδομάδα, ακόμα και αν δεν αλλάξουμε τίποτα άλλο στη διατροφή μας. Ο συγγραφέας της μελέτης, Kεν Φουτζιόκα, λέει πως το φρούτο αυτό βοηθά να ρυθμιστεί η ινσουλίνη και οτιδήποτε βοηθά να μειωθεί η ινσουλίνη βοηθά και στην απώλεια βάρους. Το γκρέιπφρούτ ανήκει σε αυτή την κατηγορία τροφών. Βάλτε το στη σαλάτα με σπανάκι ή συνοδέψτε τις γαρίδες με αυτό και θα έχετε ένα γαστρονομικό αποτέλεσμα που θα σας ικανοποιήσει τόσο γευστικά όσο και διατροφικά.

ΑΜΥΓΔΑΛΑ

Το να τρώμε αμύγδαλα καθημερινά, μας βοηθά στο να διατηρούμε το δέρμα μας σφριγηλό. Αλλά το πιο σημαντικό, έπειτα από έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Obesity, συμμετέχοντες που έτρωγαν αμύγδαλα καθημερινά για 6 μήνες έχασαν μέχρι και 18% από το σωματικό τους λίπος. Όσοι ακολούθησαν δε διατροφή με τις ίδιες θερμίδες αλλά δεν έτρωγαν αμύγδαλα έχασαν μόνο 11% από το σωματικό τους λίπος. Οι ειδικοί προτείνουν, να τα έχετε στο γραφείο σας και να τρώτε καθημερινά 22 αμύγδαλα. Επίσης, ένας ακόμα τρόπος είναι να τα προσθέσετε στο γιαούρτι σας ή στη σαλάτα σας.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης