Με οργή και αγανάκτηση πληροφορήθηκαν οι νεφροπαθείς την ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στη σύνταξη πράξης νομοθετικού περιεχομένου, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ με αρ.229/19-11-2012, σύμφωνα με την οποία δεν εξαιρούνται πλέον από τη μείωση οι αναπηρικές συντάξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαιρέσεις αυτές είχαν θεσπιστεί με τον ν. 4093/2012 μόλις πριν από 10 ήμερες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευθέντων Εκ Νεφρού, Σβάρνας Χρήστος, μίλησε στη zougla.gr:

Η επιστολή που εστάλη στους κ.κ. Σαμαρά, Στουρνάρα, Βρούτση

«Κύριοι της συγκυβέρνησης, με την επαίσχυντη αυτή πράξη νομοθετικού περιεχομένου, ανατρέψατε καθολικά διατάξεις του ν.4093/2012 που προέβλεπαν ακόμη και την περιορισμένη και αποσπασματική σε έκταση προστασία των ατόμων με αναπηρία καθώς και των οικογενειών τους. Ως γνωστό, η προστασία των ευπαθών ομάδων αποτελεί μέλημα κάθε κοινωνικού κράτους πρόνοιας.

Τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας δίνουν καθημερινά αγώνα επιβίωσης, αφού πολλές φόρες η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να καλύψουν τις ιδιαίτερες διατροφικές τους ανάγκες, την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη (επιβάρυνση στα φάρμακα και στις εξετάσεις) κ.λπ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα κροκοδείλια δάκρια και οι δημόσιες δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και της συγκυβέρνησης ότι τα άτομα με αναπηρία θα τύχουν προστασίας και θα εξαιρεθούν από τις εξοντωτικές περικοπές των μισθών και των συντάξεων στέρεψαν πριν αλέκτορα λαλήσαι τρις. Φτάνει πια η υποκρισία και ο εμπαιγμός των ατόμων με αναπηρία. Είστε εκτεθειμένοι και υπόλογοι μπροστά στην κοινή γνώμη της χώρας μας γιατί οδηγείται τα ΑΜΕΑ με το πλέον ανάλγητο τρόπο σε οικονομική εξαθλίωση και κοινωνική εξόντωση.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Μεταμοσχευμένων εκ νεφρού εκφράζοντας τους μεταμοσχευμένους νεφροπαθείς και τις οικογένειές τους καλεί την κυβέρνηση έστω και τώρα να πάρει πίσω όλα τα ανάλγητα και ισοπεδωτικά μέτρα θεσμοθετώντας ολοκληρωμένα μέτρα προστασίας των ΑΜΕΑ χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς (διακρίσεις ασφαλισμένων ΑΜΕΑ ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, διαφοροποίηση ποσοστών αναπηρίας για την ιδία πάθηση κ.λπ.). Καλεί επίσης και την αξιωματική αντιπολίτευση καθώς και τις δυνάμεις της ήσσονος αντιπολίτευσης να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης