Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μεταφέρεται η συζήτηση για την κρίση στον ελληνικό Τύπο.

Η επιτροπή, που θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα, θα ανοίξει το θέμα της ασίγαστης κρίσης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αφορμή το κλείσιμο της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» και του ραδιοφωνικού Σταθμού City FM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα έντονη είναι η φημολογία για προσπάθεια σωτηρίας του ιστορικού τίτλου της εφημερίδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1 διευκρίνισε την πρόθεση- πρότασή του να συμβάλει στη σωτηρία του Ελεύθερου Τύπου.

«Αυτό που είπα, και έβγαλα και σχετική ανακοίνωση, είναι ότι καλώ τους ανθρώπους με τους οποίους στήσαμε και δουλέψαμε μαζί την εφημερίδα, τον Δημήτρη Ρίζο και τον Γιώργο Κύρτσο, να φτιάξουμε ένα σχήμα και να πάρουμε τον ΕΤ και να συνεχίσει να βγαίνει η εφημερίδα, νοικοκυρεμένα και χωρίς σπατάλες. Η παράταξη τη χρειάζεται, καθώς αυτή τη στιγμή ο κ. Καραμανλής ακουμπά μόνον στον κ. Αλαφούζο» επισήμανε ο κ. Καρατζαφέρης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, που δήλωσε ότι ενδιαφέρεται μόνος του να αποκτήσει τον ΕΤ, δεν δέχεται ότι υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθεί για φαινόμενο «Μπερλοσκονισμού», δηλαδή τον πολιτικό που έχει στην κατοχή του Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς κατέχει ήδη μια εφημερίδα και έναν τηλεοπτικό σταθμό.

«Δεν νομίζω ότι είναι φαινόμενο συγκέντρωσης των MEDIA το να θέλεις να σώσεις αυτό το ιστορικό όνομα, εξάλλου εγώ είμαι πάρα πολλά χρόνια δημοσιογράφος, από το 1963. Πιστεύω ότι η κατοχή μίας εφημερίδας από μία πολιτική παράταξη την απελευθερώνει από τα δεσμά των διαφόρων εκδοτών. Και το ΚΚΕ έχει τον 902 αριστερά ραδιόφωνο και τηλεόραση και τον Ριζοσπάστη και τον Οδηγητή και άλλα έντυπα, όπως επίσης και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το ΚΟΚΚΙΝΟ και την Αυγή» σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης.  

Κατά τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, αυτό που προβληματίζει είναι το γεγονός πως παρατηρείται μεγάλη διείσδυση στον Τύπο και, ως εκ τούτου, αλλοίωση της ενημέρωσης.

Απαισιόδοξος και χωρίς να βλέπει ελπίδα σωτηρίας της ιστορικής εφημερίδας, εμφανίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real – Fm και σε ερώτηση αν πιστεύει ότι μπορεί να σωθεί η εφημερίδα, ο κ. Γιακουμάτος απάντησε απλώς «η νεκροψία θα δείξει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης