Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Ανατολική Τσεχία.

Μία 55χρονη γυναίκα παρασύρθηκε από τα νερά ποταμού στο Νόβι Γίτσιν και ένας άντρας πνίγηκε στο Κουνίν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από προβλήματα υγείας, καθώς δεν έφτασε σε αυτούς εγκαίρως ιατρική βοήθεια», διευκρίνισε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

Πολλά χωριά έχουν αποκλειστεί εξαιτίας των εκτεταμένων πλημμυρών, ενώ κλειστές παραμένουν και αρκετές τοπικές σιδηροδρομικές γραμμές.

Στην περιοχή έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έχει αρχίσει η απομάκρυνση των κατοίκων. Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόμοιο σκηνικό και στις Φιλιππίνες, όπου έχουν σκοτωθεί οκτώ άνθρωποι και 11 αγνοούνται ύστερα από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στα κεντρικά και ανατολικά της χώρας.

Θύματα της σφοδρής καταιγίδας ήταν τέσσερις τοπικοί αλιείς, σκάφος των οποίων βρέθηκε στην πορεία ενός ανεμοστρόβιλου στη θαλάσσια περιοχή, 120 χλμ. νοτιοανατολικά της Μανίλας. Επιπλέον, δύο άνθρωποι πνίγηκαν στην κεντρική επαρχία Σέμπου, ενώ άλλοι δύο έχασαν τη ζωή τους μετά από κατολίσθηση βράχων στην πόλη Σαγκαγιάν.

Μεταξύ των 11 αγνοουμένων και ένα αγόρι τεσσάρων ετών, το οποίο παρασύρθηκε από τα νερά κατά τη διάρκεια της πλημμύρας.

Η τροπική καταιγίδα «Νάνγκα» προκάλεσε προβλήματα και στις μεταφορές, αφού ακυρώθηκαν όλες οι εσωτερικές πτήσεις και όλα τα δρομολόγια των πλοίων.

(Πρώτη καταχώρηση: 25 Ιουνίου 2009, 09:41)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης