Το «πλήρες πάγωμα» του εποικισμού των Ισραηλινών στα παλαιστινιακά εδάφη ζήτησε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος, Nicola Sarkozy, από το Ισραήλ, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε στο Μέγαρο των Ηλυσίων με τον πρωθυπουργό της χώρας, Benjamin Netanyahu.

Σε ανακοίνωση της Γαλλικής Προεδρίας αναφέρεται σχετικά: «Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε το Ισραήλ να λάβει, χωρίς καθυστέρηση, όλα τα δυνατά μέτρα για να ενθαρρύνει την εμπιστοσύνη με τους Παλαιστίνιους, αρχίζοντας από το πλήρες πάγωμα των δραστηριοτήτων εποικισμού, καθώς και την αποφασιστική βελτίωση των προσβάσεων και των κινήσεων για τους Παλαιστινιακούς πληθυσμούς αμάχων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ηγέτες της Γαλλίας και του Ισραήλ συναντήθηκαν για περισσότερο από μία ώρα στο Μέγαρο των Ηλυσίων, ενώ αυτή ήταν η πρώτη επίσκεψη του Netanyahu στην Ευρώπη, ύστερα από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του ως πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Ανάμεσα στα άλλα, ο Sarkozy αναφέρθηκε και στο θέμα της απελευθέρωσης του Γαλλο-ισραηλινού στρατιώτη Γκιλαντ Σαλίτ, που κρατείται στην Γάζα εδώ και τρία χρόνια, δηλώνοντας «έτοιμος να λάβει κάθε χρήσιμη πρωτοβουλία για να βοηθήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης