Κύκλωμα Νιγηριανών, που εμπορευόταν ανθρώπους και ναρκωτικά, εξαρθρώθηκε χάρη στη συντονισμένη επιχείρηση των ιταλικών Αρχών σε συνεργασία με τις αστυνομίες της Ελλάδας, της Γαλλίας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Αγίου Μαρίνου.

Συνολικά συνελήφθησαν 31 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ένα από τα οποία βρισκόταν στην Αθήνα. Πρόκειται για έναν 39χρονο Νιγηριανό, σε βάρος του οποίου υπήρχε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μέλη του κυκλώματος απειλούσαν νεαρές κοπέλες ότι θα σκοτώσουν τις οικογένειές τους, αναγκάζοντάς τες να συμμετέχουν σε τελετές μαύρης μαγείας και να εκδίδονται. Τις έφερναν μέσω Τουρκίας στην Ελλάδα, αφού τις αποβίβαζαν στη Σάμο, και στη συνέχεια προωθούσαν το “εμπόρευμα” και σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Το κύκλωμα είχε έδρα στην Αγκόνα της Ιταλίας. Από εκεί, οι εγκέφαλοι συντόνιζαν τη δράση τους. Οι κοπέλες εξαναγκάζονταν όχι μόνο να εκδίδονται, αλλά και να μεταφέρουν ναρκωτικά για λογαριασμό των δουλεμπόρων, ενώ τα χρήματα που εισέπρατταν μοιράζονταν σε όλα τα μέλη του κυκλώματος.

Οι ιταλικές Αρχές εξέδωσαν για όλους τους εμπλεκόμενους ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης και ύστερα από επιχειρησιακή σύσκεψη στην έδρα της Europol, στη Χάγη, αποφασίστηκε να γίνει ταυτόχρονα ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση και στις εφτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Νιγηρία για τη σύλληψη των μελών της οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 39χρονος, που συνελήφθη στην Αθήνα, οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Εφετών, προκειμένου να εκτελεστεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και να παραπεμφθεί αρμοδίως.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης