Ακτιβιστές κατά του βορειοκορεατικού καθεστώτος έριξαν με αερόστατα, που ξεκίνησαν από τη Νότια Κορέα και πέρασαν τα σύνορα των δύο χωρών, προπαγανδιστικά φυλλάδια, προφυλακτικά, σερβιέτες και διάφορα άλλα αντικείμενα, όπως μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Οι ακτιβιστές προκαλούν εδώ και αρκετές εβδομάδες την Πιονγκγιάνγκ, που πρόσφατα απείλησε τη Σεούλ με μια «ανελέητη» στρατιωτική απάντηση και τόνισε ότι θα βομβαρδίσει τις περιοχές από όπου απογειώνονται τα αερόστατα. Περίπου 20 αερόστατα έριξαν 150.000 φυλλάδια, 5.000 προφυλακτικά και εκατοντάδες σερβιέτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πιστεύουμε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς προφυλακτικά στη Βόρεια Κορέα» δήλωσε ο επικεφαλής της οργάνωσης «Right Korea», Μπονγκ Τάε-Χονγκ. «Οι Βορειοκορεάτες έχουν επίσης ανάγκη αντισυλληπτικά και προστασία κατά των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων» πρόσθεσε.

Τα αερόστατα μετέφεραν ηλεκτρικές λάμπες, ζαχαρωτά, εσώρουχα, κάλτσες και οδοντόπαστες και άλλα προϊόντα που είναι σπάνια στη Βόρεια Κορέα εξαιτίας της τραγικής οικονομικής της κατάστασης. Οι επιχειρήσεις αυτές οργανώνονται από Βορειοκορεάτες αντικαθεστωτικούς, χριστιανούς ακτιβιστές και διάφορες οργανώσεις. Τα κείμενα στα φυλλάδια καταγγέλλουν το απολυταρχικό καθεστώς και καλούν τους Βορειοκορεάτες να εκδιώξουν από την εξουσία τη δυναστεία των Κιμ, που κυβερνά τη χώρα εδώ και 64 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Θα απαντήσει με πυρά η Βόρειος Κορέα στις προκηρύξεις;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης