Ραγδαίες απώλειες κατέγραψε το δολάριο με την επανεκλογή του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ως του 44ου προέδρου των ΗΠΑ. Η νίκη του Ομπάμα ήταν εύκολη, παρά τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν μάχη «σώμα με σώμα» με τον αντίπαλό του, Μιτ Ρόμνεϊ, και η δυναμική του φάνηκε εξαρχής από την επανεκλογή του στην Πενσυλβάνια, το Γουισκόνσιν, το Νιου Χαμσάιρ και την Άιοβα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων (236 έναντι 196), ενώ οι Δημοκρατικοί την πλειοψηφία των θέσεων στη Γερουσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νίκη του Ομπάμα τροφοδότησε το ράλι στην ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο -πάνω από τις αντιστάσεις στην περιοχή 1,2835/40 και 1,2850- για να σκαρφαλώσει στο 1,2875 και να σταθεροποιηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα. Οι ευρύτερες ρευστοποιήσεις στο δολάριο οδήγησαν ανοδικά όλα τα νομισματικά ζεύγη του δολαρίου, με την ισοτιμία του δολαρίου Αυστραλίας έναντι του αμερικανικού νομίσματος να ενισχύεται στο 1,0473, γύρω από το οποίο φαίνεται ότι συναντά αντίσταση.

Αξιοσημείωτο είναι και το rebound του χρυσού, που σκαρφάλωσε πάνω από τα 1.725 δολάρια/ουγγιά.

Πηγή: FXCM
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης