Το πλεονέκτημα, που κέρδισε με το σπαθί του στη Γαλλία, θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός στο αποψινό ματς με την Μονπελιέ στο Καραϊσκάκη (21.45 – NovaSports 1).

Οι «ερυθρόλευκοι» εάν καταφέρουν και πάρουν τη νίκη, θ’ αποσπαστούν πέντε βαθμούς από την σημερινή τους αντίπαλο και με δεδομένο ότι θ’ απομένουν δύο αγωνιστικές, θα έχουν σχεδόν σιγουρέψει τις… κοντομάνικες εμφανίσεις! Την συμμετοχή τους δηλαδή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φυσικά αυτό που δεν θα γνωρίζουν απόψε οι Πειραιώτες θα είναι η διοργάνωση που θ’ αγωνιστούν (Champions League ή Europa league), αφού ο όμιλος έχει γίνει μύλος, μετά την εκτός έδρας νίκη της Σάλκε κόντρα στην Άρσεναλ.

Εάν κερδίσουν απόψε οι Γερμανοί, τότε θα φτάσουν τους 10 βαθμούς, αφήνοντας τους «κανονιέρηδες» στους 6. Όσους θα έχει και ο Ολυμπιακός εάν πάρει το τρίποντο…

Εάν επικρατήσει η ομάδα του Βενγκέρ, τότε η κορυφή θ’ αλλάξει κάτοικο, αφού οι Λονδρέζοι θα περάσουν πρώτοι με 9 βαθμούς, αφήνοντας την ομάδα από το Γκεϊζερκίρχεν δεύτερη με 7 βαθμούς.
Στο σενάριο της ισοπαλίας, το θρίλερ θα συνεχιστεί, αφού η Σάλκε θα ανέβει στους 8 βαθμούς, η Άρσεναλ στους 7 και ο Ολυμπιακός θα είναι στους 6.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και μόνο από τη βαθμολογία αντιλαμβάνεται κανείς την κρισιμότητα της αποψινής αναμέτρησης. Εννοείται πως με ισοπαλία τα πράγματα περιπλέκονται, αφού η Μονπελιέ θα μείνει «ζωντανή» και λογικά οι δύο τους θα παλέψουν για την 3η θέση, που οδηγεί στους «32» του Europe League.

Με ήττα ο Ολυμπιακός χάνει σημαντικό έδαφος και ελπίζει σ’ ένα θαύμα. Κυρίως γιατί η Σάλκε είναι πιθανό να είναι αδιάφορη στην αυλαία με την Μονπελιέ στη Γαλλία, ενώ η Άρσεναλ μπορεί να παίζει την πρόκρισή της το ίδιο βράδυ στο Καραϊσκάκη!

Σε ότι αφορά τα πλάνα, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ δεν υπολογίζει τους τραυματίες Κοντρέρας, Ιμπαγάσα και Τζιμπούρ. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα του με 4-3-3, με πιθανή ενδεκάδα τους: Κάρολ, Τοροσίδη, Μανωλά, Σιόβα, Χολέμπας, Μοντέστο, Μανιάτη Μασάντο, Αμπντούν, Φουστέρ και Μήτρογλου.
Την αποστολή του Ολυμπιακού συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Παπάζογλου, Γκρέκο, Φετφατζίδης, Φέισα, Πάντελιτς, Λυκογιάννης και Ντιακιτέ.

Από την άλλη ο Ρενέ Ζιράρ αντιμετωπίζει κι αυτός αρκετά προβλήματα, καθώς εκτός αποστολής έμειναν οι Εστράδα, Ουτάκα καθώς και οι Αΐτ-Φανά και Σταμπουλί. Αντίθετα, επιστρέφει ο Μποκαλί, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

Ο Γάλλος τεχνικός θα παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1 με την πιθανή ενδεκάδα τους: Ζουρντρέν, Μποκαλί, Χίλτον, Μπεντιμό, Εμπιβά, Καμπεγιά, Σαϊχί, Μπελχαντά, Ερέρα, Μουνιέ, Καμαρά.

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης