Αντιμέτωπος με δεκάδες κατηγορίες βρίσκεται Αμερικανός στρατιώτης, ο οποίος θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη σφαγή 16 αμάχων σε χωριό κοντά σε αμερικανικό στρατόπεδο στο Αφγανιστάν.

Ο Robert Bales αναμένεται να δώσει το παρών σήμερα, Τρίτη, σε προκαταρκτική ακρόαση ειδικής στρατιωτικής επιτροπής, κατηγορούμενος ότι τα ξημερώματα της 11ης Μαρτίου άνοιξε πυρ κατά Αφγανών, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, στην επαρχία Κανταχάρ. Το συγκεκριμένο γεγονός έκανε τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας τη διεθνή κατακραυγή και έντονους τριγμούς στις σχέσεις Η.Π.Α. και Αφγανιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκοπός της συγκεκριμένης ακρόασης είναι να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις προκειμένου η υπόθεση να οδηγηθεί σε στρατοδικείο. Ανάμεσα στις κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι η ανθρωποκτονία από πρόθεση και η χρήση στεροειδών. Εφόσον κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή.

Από τους 16 νεκρούς, οι εννιά ήταν παιδιά και οι 11 αποτελούσαν μέλη της ίδιας οικογένειας. Πρόκειται για μια υπόθεση η οποία εντάσσεται σε μια σειρά γεγονότων που αμαυρώνουν την παρουσία των αμερικανικών στρατευμάτων μετά την εισβολή του 2001 για την καταπολέμηση της Αλ Κάιντα και την απομάκρυνση από την εξουσία των Ταλιμπάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Στο σκαμνί Αμερικανοί Πεζοναύτες για αποτρόπαιες πράξεις στο Αφγανιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012, 01:35
«Το μη χείρον βέλτιστον» για Αμερικανό επιλοχία στο Αφγανιστάν, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Ιουνίου 2012, 01:32

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης