Νομίζετε ότι ο μοναδικός τρόπος για να μαυρίσετε είναι να καθίσετε ατελείωτες ώρες κάτω από τον ήλιο μέχρι να αποκτήσετε το χρώμα που επιθυμείτε για την επιδερμίδα σας; Κι όμως υπάρχει τρόπος να μαυρίσετε γρήγορα και εύκολα χωρίς να κινδυνεύετε από τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου, καταναλώνοντας τροφές που θα βοηθήσουν στο μαύρισμα σας.

Η μελανίνη είναι η κυρίως υπεύθυνη ουσία για το μαύρισμα .Οι τροφές αυτές μπορούν να αυξήσουν την έκκριση μελανίνης και να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε ομοιόμορφο μαύρισμα αλλά και να προφυλάξουμε το δέρμα μας από τον ήλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πολυπόθητο αυτό μαύρισμα μπορούμε να το αποκτήσουμε με την πρόσληψη καροτενοειδών, ουσίες που υπάρχουν σε λαχανικά, φρούτα όπως:

 

Βιταμίνη Α και β-καροτένιο. Προέρχεται από τροφές όπως τα βερίκοκα, τα καρότα, τα ροδάκινα, το καρπούζι, το πεπόνι, οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι, τα αυγά, το ψάρι αλλά και το ελαιόλαδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βιταμίνη C  από την ντομάτα, τα πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδιο αλλά και τις φράουλες.

Βιταμίνη E που θα βρείτε κυρίως στους ξηρούς καρπούς, στις ντομάτες, στο σουσάμι και στα πράσινα φασόλια.

Ασβέστιο που θα βρείτε σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ψευδάργυρο που θα βρείτε σε τροφές όπως στη γαλοπούλα, στα οστρακοειδή και το συκώτι.

 

Οι ουσίες αυτές αποθηκεύονται κάτω από την επιδερμίδα και μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα της. Σχηματίζεται ένα προστατευτικό τείχος εμποδίζοντας την είσοδο της υπεριώδους ακτινοβολίας στο εσωτερικό του οργανισμού.  

Οι τροφές όμως από μόνες τους δεν μας οδηγούν στο μαύρισμα. Η κατανάλωση όμως λαχανικών και τροφών αυξάνει την περιεκτικότητα των καροτενοειδών, που βοηθούν τη διαδικασία του μαυρίσματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης