Ο ΠΑΟΚ πέρασε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League, καθώς επικράτησε 2-1 στη Νέα Σμύρνη του Πανιώνιου, σε παιχνίδι για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Super League. Τα τέρματα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, πέτυχε ο Αθανασιάδης (39` και 42`), ενώ για τους γηπεδούχους, μείωσε ο Αραβίδης στο 56ο λεπτό. O ΠΑΟΚ αγωνίστηκε από το 44’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Λάζαρ.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε στο πρώτο μέρος να πιάσει στον… ύπνο τον Πανιώνιο και να σκοράρει δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά με δράστη τον Κλάους Αθανασιάδη. Στο 39’ ο Κομίνης υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Ρόκα και ο Αθανασιάδης από την άσπρη βούλα πέτυχε το 1-0. Στο 43’ ο φορ του «Δικεφάλου του Βορρά» με κεφαλιά – ψαράκι πέτυχε το 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξα στο 44’. Ο Λαζάρ σε μία ανόητη ενέργεια, επέστρεψε μπουκάλι στην κερκίδα και αποβλήθηκε, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανιώνος κυριάρχησε πλήρως και κατάφερε να μειώσει στο 56’ σε 2-1. Ο Αραβίδης εκμεταλλεύτηκε την ασθενή απόκρουση του Χακόμπο σε κεφαλιά του Κολοβού και σκόραρε.

Στο 70’ ο Σάμαρης απείλησε την εστία του Χακόμπο, ενώ στο 75’ ο Κολοβός έχασε νέα ευκαιρία για να ισοφαρίσει. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ κράτησε όρθια την ομάδα του στο 87’, όταν σταμάτησε τον Διαμαντάκο. Έτσι, ο ΠΑΟΚ κράτησε το σκορ και πήρε τη μεγάλη νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 1-2 (Nova 1)

Γκολ: 56′ Αραβίδης – 39′ πεν., 42′ Αθανασιάδης

Κίτρινες κάρτες: Ρόκας, Κολοβός, Σπυρόπουλς – Κουμαλό, Φωτάκης, Ετό, Χακόμπο

Κόκκινες κάρτες:
44′ Λάζαρ

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος):
Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Ρόκας (46′ Σάμαρης), Αραβίδης, Κολοβός (76′ Διαμαντάκος), Οκόγιε (65′ Ντούνης).

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης):
Χακόμπο, Σταφυλίδης, Κατσικάς, Κουμαλό, Έτο, Γκαρσία (66′ Κίτσιου), Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (88′ Βιβιάν), Αθανασιάδης (77′ Γιάννου).

Οι δηλώσεις:

Δημήτρης Ελευθερόπουλος: «Από το σημερινό παιχνίδι κερδίσαμε πολλά αλλά δεν πήραμε τίποτα. Το παιχνίδι το δουλέψαμε όλη την εβδομάδα και βγάλαμε μέσα στο γήπεδο ακριβώς ότι είπαμε. Ο ΠΑΟΚ για μένα είναι ένας από τους δυο διεκδικητές του τίτλου και απέναντι σε τέτοιες ομάδες θέλει τακτική διαχείριση, προσωπικότητα και ψυχή. Και στα τρία οι παίκτες μου τα πήγαν άριστα. Παίξαμε σε σχηματισμό 4-3-2-1 γιατί ξέραμε ότι ο ΠΑΟΚ θα προτιμήσει το ρόμβο. Όταν η πρώτη απειλή του ΠΑΟΚ είναι στο λεπτό που την δεχτήκαμε δεν είναι θέμα απειρίας, είναι θέμα πιο πολύ συγκυρίας. Υπάρχουν πράγματα που κάναμε όπως ακριβώς ήθελα, γι’ αυτό είπα ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την τακτική μας, την κατάθεση ψυχής και την προσωπικότητα που δείξαμε. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, όταν βλέπεις 14 παλικάρια να κλαίνε, καταλαβαίνετε. Ήταν ένα από τα πιο όμορφα ματς».

Γιώργος Δώνης:
«Πρέπει να πάρουμε ένα ψυχολόγο. Δεν είναι τυχαίο πως οι μεγάλοι σύλλογοι χρειάζονται και αυτή την ειδικότητα. Μιλάμε πολύ στους παίκτες για να αποφύγουν τέτοιες καταστάσεις. Είναι εντελώς λάθος αυτό που έγινε. Μας δημιούργησε αγωνιστικό και ψυχολογικό πρόβλημα με συνέπεια να γίνουν όλα πιο δύσκολα μετά και να ταλαιπωρηθούμε. Είναι πρόβλημα σημαντικό. Τα δραστικά μέτρα τα πήραμε από το ματς με τον Άρη. Οτιδήποτε γίνει με κόκκινες κάρτες είπα πως η αδικαιολόγητη θα πληρώνεται με 5.000 και η αδικαιολόγητη αποβολή από τον πάγκο 10.000. Για το σημερινό δεν υπάρχει εξήγηση. Μου προκαλεί εντύπωση και έκπληξη που πέταξε το μπουκάλι. Έχουμε κάποια θετικά στοιχεία αλλά και άλλα που πρέπει να βελτιώσουμε. Είχαμε κάποιες λάθος πάσες κυρίως από τον Κατσικά, αλλά όσον αφορά αυτά που συζητήσαμε πριν το ματς και αυτά που κάναμε, είμαι ευχαριστημένος. Δεν είμαστε ακόμη η ομάδα που θα ισοπεδώνει τους αντιπάλους. Ούτε ο Ολυμπιακός το κάνει αυτό, πόσω μάλλον εμείς που είμαστε μια νέα ομάδα, προσπαθούμε να έχουμε ισορροπία που την είχαμε στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η εικόνα μας μου άρεσε. Το δεύτερο ημίχρονο δεν αντέχει κριτικής, κάναμε αυτά για να κρατήσουμε το σκορ. Πρέπει το κατεστημένο που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο να αλλάξει και να υπάρχουν νέες ομάδες. Υπάρχει πρόβλημα στην διαιτησία και δεν πρέπει τώρα να ασχολούμαστε με τα δικά μας παιχνίδια. Βλέπω όλα τα ματς του ελληνικού πρωταθλήματος σε μαγνητοσκόπηση».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης