Το ότι η Χίλαρυ Κλίντον έσπασε το χέρι της πέφτοντας από τις σκάλες κι ότι έκανε επέμβαση, ασφαλώς το γνωρίζετε… Αύριο Τρίτη, μάλιστα, θα κριθεί εάν το Σαββατοκύριακο θα έρθει στην Κέρκυρα για την υπουργική σύνοδο του ΟΑΣΕ, αφού περάσει προηγουμένως από την Τεργέστη, όπου θα συνεδριάσουν οι G8. Αυτό που μάλλον αγνοείτε είναι ότι η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών έπαθε το ατύχημα… σχεδόν μόλις είπε το “ναι” στην πρόσκληση της Ντόρας Μπακογιάννη να την φιλοξενήσει μετά το νησί των Φαιάκων, στη βίλλα των Μητσοτάκηδων στη Χαλέπα των Χανίων!!!

Καλά δεν ήξερε, δεν ρώταγε;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, εάν όλα πάνε καλά και η Χίλαρυ Κλίντον έρθει τελικά στην Κέρκυρα, θα έχει τουλάχιστον δυο συναντήσεις με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Μια το μεσημέρι του Σαββάτου, με θέμα “γυναίκα και πολιτική”, όπου η πρωτοτυπία είναι ότι οι δυο ”υπουργίνες” θα απαντήσουν σε ερωτήσεις όχι μόνο γυναικών δημοσιογράφων, αλλά και φοιτητριών. Η άλλη, που θα αφορά τα διμερή και διεθνή θέματα, θα γίνει το νωρίς το πρωΐ της Κυριακής και θα αφορά τα διμερή ζητήματα, τα εθνικά μας θέματα, αλλά και την διεθνή κατάσταση. Δεν αποκλείεται να υπάρξει πάντως και κάποιο τρίο, με συμμετοχή των δυο κυριών και του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΤΜ. Το πρόγραμμα της συνόδου, άλλωστε, ειναι ρευστό ακόμη…
                                                                                     
Εάν όντως έρθει η Χίλαρυ Κλίντον στην Ελλάδα, θα συνοδεύεται από τον σύζυγό της και αλλοτινό “πλανητάρχη” Μπιλ Κλίντον. Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, πάντως, μάλλον θα το “ρίξει” στα μπάνια και τον τουρισμό, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει προγραμματίσει κάποια ομιλία ή συνάντηση. Άλλωστε, έχει επισκεφτεί ήδη τρεις φορές την χώρα μας, μετά την προεδρική του θητεία, και είχε ευκαιρία να θαυμάσει τις ελληνικές ομορφιές, κάτι που αποδείχθηκε ιδιαίτερα δύσκολο όταν επισκέφτηκε την Αθήνα ως ηγέτης των ΗΠΑ και είχε προκαλέσει βίαια επεισόδια διαδηλωτών με την αστυνομία, με ξύλο, καταστροφές, φωτιές και δακρυγόνα. Πάντως  δεν αποκλείεται να έχει και κάποια συνάντηση με την ελληνική πολιτική ηγεσία ή το φίλο του, πλέον, Γιώργο Παπανδρέου.

Τελικά, οι Αμερικανοί πρόεδροι εκτιμούν τη Ελλάδα μόνο όταν εγκαταλείπουν τον Λευκό Οίκο…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης