Η Super League θα συνεδριάσει στις 14.00 το μεσημέρι της Παρασκευής και από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζει η συζήτηση για τις επιπτώσεις που θα υποστούν οι ομάδες οι οποίες δεν θα εξασφαλίσουν αδειοδότηση για το πρωτάθλημα της περιόδου 2013-14.

Μέχρι πέρυσι, η ποινή για τη μη αδειοδότηση ήταν ο υποβιβασμός στην Β’ Εθνική, όμως για την τρέχουσα περίοδο ο κανονισμός άλλαξε και η ποινή για τις έξι ΠΑΕ που δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές αδειοδότησης (ΑΕΚ, Άρης, ΟΦΗ, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα και Κέρκυρα) μετατράπηκε σε περιορισμό μετεγγραφών. Με δεδομένα τα οικονομικά προβλήματα που συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν πολλές ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας, παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η απόφαση για την επόμενη περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής θα συζητήσει και το κατά πόσον οι ΠΑΕ έχουν ή όχι τη δυνατότητα υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, το οποίο προστατεύει την προσφεύγουσα εταιρεία από τους πιστωτές της. Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική διαδικασία έχει ήδη κινήσει η ΠΑΕ Άρης, ενώ τον ίδιο δρόμο σκέφτονται να ακολουθήσουν και άλλες υπερχρεωμένες ομάδες.

Eπιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης