ΟΙ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ

Η «ΠΡΕΜΙΕΡΑ» ΤΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ κατάφερε με απαράδεκτους δημοσιογραφικούς χειρισμούς να αυξήσει τους υποστηρικτές του Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πού πας αγόρι μου, απροπόνητος να αντιμετωπίσεις τον Μιχαλολιάκο;

Καταλαβαίνω ότι η πρόθεση είναι η τηλεθέαση. Καταλαβαίνω την αφόρητη αγωνία των ανθρώπων που δουλεύουν στα media για την επιβίωση, καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής, ως νοοτροπία και ως πολιτική δύναμη έχουν προτεραιότητα στις κουβέντες που γίνονται για χιλιάδες λόγους, αλλά πρώτη φορά είδα δημοσιογράφο να κάνει τόσο απαράδεκτη κουβέντα με καλεσμένο, όπου ο οικοδεσπότης επέλεξε λεκτικές στρακαστρούκες για να κερδίσει τηλεθέαση, ξεχνώντας την επιχειρηματολογία.

Ο οικοδεσπότης – δημοσιογράφος, για μένα, όταν προσκαλεί, οφείλει να θέτει ερωτήματα, ερωτήματα που θα ήθελε να θέσει ο μέσος τηλεθεατής έχοντας κλειδώσει, το συναίσθημα του στο συρτάρι του γραφείου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπογδάνος ήταν τόσο τρομοκρατημένος, που ξεκίνησε την εκπομπή βίαια και επιθετικά που μόνο ένας εξαιρετικά φοβισμένος άνθρωπος δικαιολογείται να κάνει.

Το παιδί δεν ήταν έτοιμο ν αντιμετωπίσει τον Μιχαλολιάκο και δεν ήταν επίσης έτοιμο να υποστηρίξει την πρεμιέρα μιας εκπομπής, με καλεσμένο πρόσωπο που αποτελεί προσωπικότητα πρώτης γραμμής, μετά τα τελευταία αποτελέσματα των εκλογών, όχι μόνο για Έλληνες δημοσιογράφους, αλλά και για συναδέλφους ξένων καναλιών.

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ Ο ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ, ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΠΟΤΕ. Ο Κωσταντίνος Μπογδάνος έκανε συμπαθή τον Μιχαλολιάκο!!!!!!

Αυτό που καίει τους ανθρώπους σήμερα, δεν είναι το τι συνέβη το 1821, ούτε το 1942, ούτε το 1974, λυπάμαι που το λέω, αλλά πολλοί «που δηλώνουν δημοσιογράφοι» δεν γνωρίζουν ούτε την πλήρη ονομασία του ελληνικού πολιτεύματος, αυτό που θέλει να ξέρει ο κόσμος είναι το πώς θα επιβιώσει σήμερα. Και αυτή η αγωνία διαχείρισης της καθημερινότητας στην οποία υπήρξε αδυναμία συγκροτημένης απάντησης από το πολιτικό σύστημα, έφερε στη βουλή την «Χρυσή Αυγή», όπως το 1981, μια εντελώς διαφορετική ανάγκη του κόσμου έβαλε με τα «τσαρούχια» στο ελληνικό κοινοβούλιο τον Αντρέα Παπανδρέου.

Το συγκεκριμένο πολιτικό σύστημα λοιπόν, και το Σύνταγμα της χώρας, δίνει την δυνατότητα να και στην Χρυσή Αυγή, όπως και στους Οικολόγους Πράσινους να ζητήσουν εμπιστοσύνη από τον ελληνικό λαό για να στηρίξουν τις θέσεις τους.

Η ελευθερία στη διακίνηση των ιδεών, αρχή που κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, δίνει τη δυνατότητα να ακουστεί και η γνώμη του Τατσόπουλου για τον Κολοκοτρώνη, αλλά και η γνώμη του Λαέρτη, που αν και «καρφάκι» σε προσωπικό επίπεδο δεν μου καίγεται, αυτή τη στιγμή , το πώς σε μια θεατρική παράσταση θα παρουσιαστεί η σεξουαλικότητα του Χριστού. Εκτιμώ τον τρόπο που θεατρικά παρουσιάστηκε ατυχέστατο. Γνώμη δική μου και δεν με νοιάζει αν δεν συμφωνούν πολλοί.

Επειδή έχω δώσει αγώνες να πείσω κάποτε ότι οι Ροκάδες που κυκλοφορούσαν χτυπώντας τατουάζ με νεκροκεφαλές, δεν σφάζανε κοτόπουλα στο σπίτι τους και δεν πίνανε αίμα γουρουνιού, επειδή έχω φιλοξενήσει σε εκπομπές από ποινικούς κρατουμένους, μέλη της 17 Νοέμβρη (τον Σάββα Ξηρό), επιστήμονες, εθνικιστές, μέχρι πρωταγωνιστές τρασαδούρας, ιερείς, ιερόδουλες, τραβεστί, θεωρούσα έπρεπε- άλλοτε το κατάφερα, άλλοτε όχι- ένα από τα μεγάλα προσόντα ενός δημοσιογράφου είναι να ακούει τον συνομιλητή και από την στιγμή που είναι οικοδεσπότης, οφείλει να τηρεί βασικούς κανόνες φιλοξενίας.

Δεν πίστευα ποτέ ότι οι τηλεθεατές είναι ηλίθιοι. Υπάρχουν βλάκες πολιτικοί, υπάρχουν βλάκες που δηλώνουν «δημοσιογράφοι», υπάρχουν «παπαγαλάκια», υπάρχουν προβοκάτορες, υπάρχουν εξουσιοφρενείς πολιτικοί, όπως και χαρισματικοί ηγέτες. Στην ιστορία της πολιτικής σκέψης, ο Μέγας Αλέξανδρος ανήκει στους χαρισματικούς, όπως και ο Χίτλερ, όπως και ο Μέγας Ναπολέων. Το ότι είναι χαρισματικοί, δεν σημαίνει ότι πιθανόν να μην είναι εξουσιοφρενείς…

Ειλικρινά, με την προσέγγιση την δημοσιογραφική που έκανε ο Κωσταντίνος Μπογδάνος, έδωσε απέραντο χώρο στον Μιχαλολιάκο να κάνει επέλαση γιατί… γιατί ήταν εντελώς απροπόνητος ως οικοδεσπότης για μια τέτοια συνάντηση που εξέθεσε τον ίδιο, το κανάλι του και εκνεύρισε τηλεθεατές φίλους μου, που μαζί αποθεώναμε τον Μπακούνιν, τον Γκράμσι και τον Αλτουσέρ.

Αν σας πέφτει «βαρύς» ο Μιχαλολιάκος, υπάρχει και η Παπαρίζου, υπάρχει και η Άννα Βίσση, υπάρχει και Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Η συγκεκριμένη συνέντευξη θα μπορούσε να αποτελέσει δείγμα σε δημοσιογραφικές σχολές για το «τι δεν πρέπει να κάνει ένας δημοσιογράφος». Και επιτέλους, γιατί δεν ρωτούσατε έναν διακεκριμένο αθλητικό συντάκτη, αν ένας δημοσιογράφος είναι «αρρωστάκι» Ολυμπιακός, θα πρέπει να «ξεράσει» στον Φερέιρα αν καταφέρει και τον κλείσει ως καλεσμένο;

ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤΕΝΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΑΙ… ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΝΑΚΟΣ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ LIVE

Στη συγκεκριμένη εκπομπή παρακολουθούμε με κομμένη την ανάσα ένα πενταπλό παράθυρο, όπου ο κύριος Νάκος είναι εγκλωβισμένος σε ένα παράθυρο και «τσουρουφλίζεται» αργά και σταθερά, μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών. Το κεφάλι του καίγεται, το πρόσωπό του κοκκινίζει, οι καλεσμένοι συζητάνε τις πολιτικές εξελίξεις, ο Παπαδάκης κάνει απευθείας σύνδεση με Θεσσαλονίκη, όπου αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει κάθε πιθανή προσέγγιση πολίτη στη μαθητική παρέλαση, γιατί υπάρχει φόβος επιθέσεων σε πολιτικούς (η δημοκρατία στη χώρα κάνει πάρτι, όπως καταλαβαίνετε), ο Γιώργος Κοντογιώργης, καθηγητής πολιτικής επιστήμης, εμφανίζεται μέσω skype σαν αστροναύτης που μιλάει από το διάστημα… Ο Νάκος συνεχίζει να «καίγεται» μπροστά στα μάτια μας , η Μαριάνα Πυργιώτη παρεμβαίνει, την ακούμε αλλά δεν την βλέπουμε, καθώς το ένα πλάνο του κεντρικού τραπεζιού είναι «γενικό», μέχρι που φτάνει η στιγμή να ΦΩΝΑΞΕΙ Ο ΝΑΚΟΣ «ΚΑΙΓΟΜΑΙ!!!!!!!!!!!!!!!!! ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΦΥΓΩ… ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΑΚΗ. ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ… ΒΟΗΘΕΙΑΑΑΑΑ».

«Απελευθερώστε τον κύριο Νάκο», φώναξε ο Γιώργος Παπαδάκης, ο οποίος προφανώς είδε από το μόνιτορ το εγκαυματικό πρόσωπο του κυρίου Νάκου, το οποίο είχε αρχίσει και να πρήζεται για να δώσει χώρο στις διαφημίσεις.

ΣΠΑΖΟΚΕΦΑΛΙΑ (που μπορεί να συμμετάσχει στην λύση και ο Κωσταντίνος Μπογδάνος του ΣΚΑΪ)

Ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ, κύριος Χατζησωκράτης, δήλωσε από τον τηλεοπτικό «αέρα» του Αντένα, κατά τη διάρκεια που το κεφάλι του Νάκου είχε πάρει φωτιά, ότι επιφανείς διαμορφωτές κοινής γνώμης που προβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης και καταγγέλλουν τα μέτρα των ΤΡΟΪΚΑΝΩΝ, πληρώνονται από την ΤΡΟΪΚΑ για να εφαρμόσουν την τακτική.

Μήπως, λοιπόν, η άνοδος της Χρυσής Αυγής είναι νομοτελειακό αποτέλεσμα του τρόπου χειρισμού των θεσμών τα τελευταία 25 χρόνια, σε ένα σύστημα που το παρακράτος τα έχει κάνει «πλακάκια» με το οργανωμένο έγκλημα;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης