Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί την Τρίτη στο Βερολίνο ταυτοχρόνως με τους επικεφαλής σημαντικών διεθνών οικονομικών οργανισμών – του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), της Παγκόσμιας Τράπεζας, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ), ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός της.

Η συνάντηση αυτή, η οποία θα γίνει την επομένη της συνάντησης που θα έχει με τους ίδιους ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι, θα είναι αφιερωμένη «στην κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας» και θα αρχίσει στις 17:00 τοπική ώρα (19:00 ώρα Ελλάδος) στο Βερολίνο, διευκρίνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνάντηση αυτή θα λάβουν μέρος ο Άνχελ Γκουρία (ΟΟΣΑ), ο Τζιμ Γιανγκ Κιμ (Παγκόσμια Τράπεζα), η Κριστίν Λαγκάρντ (ΔΝΤ), ο Πασκάλ Λαμί (ΠΟΕ) και ο Γκάι Ράιντερ (ΔΟΕ).

Η συνάντηση αυτού του είδους είναι η πρώτη που πραγματοποιεί το Παρίσι. Ωστόσο ο εκπρόσωπος της Μέρκελ υπενθύμισε πως η καγκελάριος έχει ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις σε αυτήν τη μορφή, με την πιο πρόσφατη πριν από έναν χρόνο.

Μετά τη συνάντηση αυτή προβλέπεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου στις 18:30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης