Με εξαντλητικά ωράρια απασχόλησης εργάζονται στα περισσότερα πλοία της πορθμειακής γραμμής Κυλλήνης – Ζακύνθου που τις περισσότερες φορές ξεπερνούν τις 16 ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τη σοβαρή αυτή καταγγελία κάνει η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησε το Προεδρείο της και επισημαίνει ότι το γεγονός αυτό εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων.

Παράλληλα διαπίστωσε σωρεία άλλων παραβάσεων όπως:

1. Δεν τηρείται και δεν ελέγχεται από τις εκάστοτε Λιμενικές αρχές το προβλεπόμενο από την Σύμβαση Βιβλίο Υπερωριών καθώς και ο νόμος 180/2007 του ISMπου αφορά τις ώρες ανάπαυσης.
2. Δεν εκδίδουν Αποδείξεις Μισθολογικής Κατάστασης (PAY) ως οφείλουν οι εκάστοτε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην γραμμή.
3. Δεν έχουν καταβάλλει αναδρομικές αποδοχές από το ημερολογιακό έτος 2008 έως σήμερα, πράξη παράνομη σύμφωνα με την ΣΣΕ.
4. Υπάρχουν περιστατικά στα οποία έχουν δεχθεί έμμεσα απειλές μέλη πληρωμάτων παρουσία Λιμενικού οργάνου χωρίς την απαιτούμενη παρέμβαση της Αρχής, κυρίως στο νησί της Ζακύνθου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΕΝΕΝ: «Θεωρούμε απαράδεκτες τέτοιες τακτικές τις οποίες καταγγέλλουμε και συνιστούμε την προσοχή κάθε εμπλεκομένου. Απαιτούμε από τις Αρχές την εφαρμογή των νόμων και την διενέργεια των απαραίτητων ελέγχων όπως είναι υποχρεωμένες να κάνουν.

Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, και σε συνεργασία με τα μέλη της που οφείλει να προστατεύει από τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες, θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και θα καταγγέλλουμε πάσης φύσεως εκτροπές όπως αυτές παρουσιάζονται.

Υ.Γ Είχαμε περιστατικό καταγγελίας Συμβάσεως Συναδέλφου με υπαιτιότητα της εταιρείας και οι Λιμενικές αρχές αντιμετώπιζαν με άρνηση την καταγραφή στο φυλλάδιο της πραγματικής αιτίας απόλυσης (καταγγελία συμβάσεως) όπως προβλέπεται από την νομοθεσία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Pireas2day

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης