Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το μεσημέρι περίπου 400 τραπεζοϋπάλληλοι μπροστά από τη Βουλή, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν κηρύξει. Οι τραπεζοϋπάλληλοι διαμαρτύρονται για την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών, τις περικοπές στις συντάξεις τους και την ένταξη του ταμείου τους στον ΕΟΠΥΥ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε και το ΠΑΜΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιπροσωπεία των τραπεζοϋπαλλήλων συναντήθηκε στη Βουλή με εκπροσώπους όλων των κομμάτων και πήρε από όλους δεσμεύσεις ότι δεν θα ψηφιστεί η συγκεκριμένη τροπολογία, με εξαίρεση τον εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπούρα, ο οποίος τους είπε ότι δεν είναι πλήρως ενημερωμένος για το εν λόγω θέμα, προσθέτοντας ότι θέλει πρώτα να μελετήσει την τροπολογία και μετά να τοποθετηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΤΟΕ κάνει λόγο για «τροπολογία – λαιμητόμο της Υγείας των τραπεζοϋπαλλήλων και των οικογενειών τους, με μοναδικό σκοπό τη ληστεία των αποθεματικών τους και την εξυπηρέτηση συμφερόντων. Είναι φανερό ότι, με αυτήν την κυβερνητική ενέργεια αλλά και με όσα άλλα περιλαμβάνονται στα περιβόητα μέτρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων στοχοποιείται μεθοδευμένα και απροκάλυπτα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν τα σχέδια της τρόικας για τις τράπεζες».

Ρεπορτάζ: Πέτρος Σιδερέας – Παναγιώτης Σαγκούρης
 Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης