Συνεχίζεται η αδιαθεσία του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος εκτός από την επίσκεψη στην Αθήνα, φέρεται να σκέπτεται να ακυρώσει και σειρά επισκέψεων που είχε προγραμματίσει από τη Δευτέρα στην Αλβανία και στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, το μεσημέρι προγραμματισμένη ομιλία του διάρκεσε μόλις 45 λεπτά αντί για μιάμισι ώρα που προβλεπόταν αρχικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως το αυριανό πρόγραμμα του πρωθυπουργού της Τουρκίας ακυρώθηκε λόγω της ασθένειάς του καθώς και η προγραμματισμένη ομιλία του στην πόλη Καχραμάνμαράς στη Νοτιοανατολική Τουρκία.

Όπως εξήγησε και στον πρωθυπουργό της Ελλάδας η ιστορία της αδιαθεσίας του ξεκίνησε  χθες από την Αδριανούπολη όπου βρισκόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Ταγίπ Ερντογάν παραμένει στη Σμύρνη και δεν έχει καταφέρει ακόμη να επιστρέψει στην Άγκυρα.

Με τηλεφώνημά του απευθείας στον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, σήμερα στις 13:30, ο Τούρκος ομόλογός του, Recep Tayip Erdogan, τον ενημέρωσε ότι λυπάται που δε θα μπορέσει να παραστεί, όπως είχε προγραμματίσει, στα σημερινά εγκαίνια του Νέου Μουσείου τις Ακρόπολης, λόγω προβλήματος υγείας, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Erdogan εξέφρασε στον κ. Καραμανλή την επιθυμία του να έλθει σε σύντομο χρονικό διάστημα στην Αθήνα, για να επισκεφθούν μαζί το Μουσείο. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες της ιστοσελίδας της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet,  ο Erdogan υπέστη κρίση υπέρτασης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από αρκετό καιρό ο πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε υποστεί λιποθυμικό σοκ, όταν κλειδώθηκε στην πρωθυπουργική λιμουζίνα και οι σωματοφύλακες του αναγκάστηκαν να σπάσουν τα παράθυρα για να του παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με ιατρικούς κύκλους, ο Recep Tayip Erdogan φέρεται να πάσχει από σακχαροδιαβήτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης