Νέο μέτωπο άνοιξε στην ΑΕΚ, αφού ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Κιντής, κατέθεσε μηνύσεις για απιστία και τέλεση αρκετών αξιόποινων πράξεων εις βάρος μετόχων (Παππά, Νοτιά), προέδρων της ΠΑΕ (Αδαμίδη, Θανόπουλου), αλλά και οικονομικών διευθυντών και μελών του διοικητικού συμβουλίου της Empire 1924, με βαριές κατηγορίες για τα εκατομμύρια που λείπουν απ’ τα βιβλία της θυγατρικής της ΠΑΕ!

Ο Κιντής διαπίστωσε «εξαφάνιση» 5 εκατ. ευρώ, για τα οποία δεν έλαβε πειστική απάντηση από κανέναν! Σε μια μηνυτήρια αναφορά γεμάτη από e-mails που έχει ανταλλάξει με Αδαμίδη, Παππά και τους οικονομικούς διευθυντές και λογιστές της Empire και της ΠΑΕ, ο Κιντής επιχειρεί να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του και ζητεί από τον εισαγγελέα να ερευνήσει την υπόθεση και να απαγγείλει κατηγορίες στους υπευθύνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανάμεσα σε άλλα, ο Κιντής καταγγέλλει ότι η Empire (εταιρεία που διαχειρίζεται μέχρι σήμερα τα εμπορικά δικαιώματα της ΠΑΕ ΑΕΚ) παραμένει παράνομα χωρίς δημοσιευμένο ισολογισμό για το 2011, δεν έχει κάνει εμπρόθεσμη γενική συνέλευση και βρίσκεται ακόμη στα χέρια του Αδαμίδη. Παράλληλα, καταγγέλλει παράνομη καταστροφή μεγάλου μέρους του αθλητικού υλικού της ΑΕΚ στη χωματερή τον Οκτώβριο του 2011, ενώ στις απαντήσεις που έλαβε στην έρευνά του υπάρχουν σαφή υπονοούμενα για κλοπή εμπορευμάτων!

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο Κιντής, η Empire, που συστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2005, όχι μόνο δεν πέτυχε τον σκοπό της, αλλά αντίθετα μέχρι τις 31/12/2010 είχε σωρεύσει ζημίες ύψους περί τα 3.5 εκατ., οι οποίες πιθανόν σήμερα να αποδειχθούν μεγαλύτερες. Η Empire εμφάνισε, βάσει του τελευταίου δημοσιευμένου ισολογισμού της στις 31/12/2010, μηδενικό σχεδόν περιθώριο μικτού κέρδους, ζημίες 630.000 ευρώ σε κύκλο εργασιών 1,3 εκατ. ευρώ και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και ασφαλιστικούς οργανισμούς ύψους 300.000 ευρώ περίπου. Σύνολο 5 εκατ. ευρώ!

Ο Κιντής όμως δεν αποφάσισε να κινηθεί νομικά μόνο για όλα τα παραπάνω, αλλά και επειδή κατά την έρευνα που πραγματοποίησε διαπίστωσε ότι υπάρχουν πολύ σοβαρά ερωτήματα για μια ισόποση απαίτηση και υποχρέωση προς τον ίδιο αντισυμβαλλόμενο – φάντασμα, ύψους 4.994.106,81 ευρώ που εμφανίζεται στον ισολογισμό της ΠΑΕ ΑΕΚ (30/6/2011). Παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις προς τους διοικούντες τόσο την ΠΑΕ ΑΕΚ όσο και την Empire, ο Κιντής δεν πήρε ποτέ πειστική απάντηση, ικανή να διαλευκάνει τη συγκεκριμένη εγγραφή. Αντίθετα, προέκυψε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ότι η ανωτέρω εγγραφή δεν είχε γίνει ποτέ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ιδιότητα του μικρομετόχου (κατέχει το 0,31%) ο Γιώργος Κιντής κατέθεσε μήνυση εις βάρος των Σταύρου Αδαμίδη, Νίκου Νοτιά, Θεοχάρη Κοσμάτου (μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Empire, πρώην αντιπρόεδρος ΠΑΕ ΑΕΚ), Κώστα Καπετανάκη (μέλος του δ.σ. της Empire, πρώην μέλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ), Δημήτρη Καψή (μέλος του δ.σ. της Empire, πρώην μέλος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ), Πέτρου Παππά, Χαράλαμπου Γεωργούλη (μέλος του δ.σ. της Empire, πρώην γενικός διευθυντής της Empire), Βασίλη Πουλάκου (μέλος του δ.σ. της Empire, πρώην οικονομικός διευθυντής της Empire, πρώην οικονομικός διευθυντής ΠΑΕ ΑΕΚ), Νίκου Θανόπουλου (πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Empire), Μιχάλη Δημαράκη (πρώην μέλος του δ.σ. και οικονομικός διευθυντής της Empire).

Στη μήνυσή του, όπου δηλώνει ότι παρίσταται ως πολιτικώς ενάγων, ο Κιντής προτείνει και επτά μάρτυρες, ανάμεσα στους οποίους και ο Ντέμης Νικολαΐδης. Πρόκειται για τους Ιωάννη Μερκούρη (οικονομικό διευθυντή της εταιρείας PUMA HELLAS), Γεώργιο Κωνσταντινίδη (πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ, μέλος του δ.σ. της Empire, που ήταν στενός συνεργάτης του Αδαμίδη), Νομικό Σκότη (ο ορκωτός ελεγκτής λογιστής που υπογράφει τους ισολογισμούς), Παντελή Ορφανίδη (πρώην οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ), Παναγιώτη Βαλασόπουλο (νυν οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ), Δημήτριο Χιώτη (ο λογιστής του Πέτρου Παππά, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση για λογαριασμό του εφοπλιστή).

Επιμέλεια: Γιώργος Περράκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης