Συνελήφθησαν το πρωί της Δευτέρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης, πέντε συνολικά αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 19, 18 και 70 ετών και δύο -2- υπήκοοι Ιράν, ηλικίας 23 και 28 ετών, για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας κατέλαβαν στη χ/θ 369 της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης τους τρεις αλλοδαπούς, υπηκόους Αφγανιστάν, να στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο αργότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Λάρισας κατέλαβαν στην ίδια περιοχή τους δύο αλλοδαπούς, υπηκόους Ιράν, ομοίως να στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι άγνωστος μέχρι στιγμής διακινητής το βράδυ του Σαββάτου παρέλαβε τους πέντε συλληφθέντες από περιοχή της ελληνοτουρκικής μεθορίου, προκειμένου να τους μεταφέρει με όχημα στο εσωτερικό της χώρας και τους αποβίβασε κοντά στο σημείο, όπου συνελήφθησαν λίγο αργότερα.

Το όχημα μεταφοράς των αλλοδαπών βρέθηκε από τους αστυνομικούς κοντά στο σημείο σύλληψης και κατασχέθηκε, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του άγνωστου μέχρι στιγμής διακινητή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων θα εφαρμοστεί το μέτρο της διοικητικής επιστροφής, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης