Τα 17 μέλη των Επιτροπών Επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα, που εκπροσωπούν 15 χώρες και βρίσκονται στην Αθήνα, έδωσαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι κατά την οποία και ανακοίνωσαν τις ενέργειές τους για το προσεχές χρονικό διάστημα.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012 που θα διεξαχθούν στο Λονδίνο, αποτελούν την καλύτερη περίσταση για τους Βρετανούς και το Βρετανικό Μουσείο, να επιστρέψουν τα γλυπτά του Παρθενώνα στο σπίτι τους στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος των επιτροπών, Ντέιβιντ Χιλ, ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, την προσπάθεια καθιέρωσης Ημέρα Παρθενώνα κάθε χρόνο μέσα στον Ιούνιο, ενώ θα ξεκινήσει και μεγάλη καμπάνια με τις λέξεις “why not” (γιατί όχι).

Μέσα στις προθέσεις τους επίσης είναι, το προσεχές χρονικό διάστημα να γίνουν δημοσκοπήσεις και να συγκεντρωθούν υπογραφές στήριξης στο αίτημα της επιστροφής.

 “Τα Μάρμαρα είναι σαν τα παιδιά μας, σαν να τα απαγάγουν και να τα δίνουν πίσω για τρεις μήνες“, είπε χαρακτηριστικά ο Ντέιβιντ Χιλ απαντώντας στην υπεύθυνη επικοινωνίας του Βρετανικού Μουσείου που έκανε λόγο για τρίμηνο δανεισμό των Μαρμάρων στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας βρίσκονται μέλη από την Αυστραλία, τη Βραζιλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, την Κύπρο, τη Γερμανία, τον Καναδά, τη Φινλανδία, τη Ν. Ζηλανδία, την Ιταλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σερβία, την Ισπανία και τη Σουηδία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης