Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα πλάνα ερασιτεχνικής κάμερας που δείχνουν την εκκένωση ενός αεροσκάφους, τύπου Boeing 737-800, στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροπλάνο της «Jet2» ετοιμαζόταν να απογειωθεί το πρωί της Παρασκευής όταν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία παρουσιάστηκε καπνός εντός της καμπίνας, με αποτέλεσμα να εκτυλιχτούν σκηνές πανικού.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 189 άνθρωποι και άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο Ασφαλείας, με τους επιβάτες να βγαίνουν από τις εξόδου κινδύνου και με τσουλήθρες να φθάνουν στο έδαφος. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 07.45 τοπική ώρα Λονδίνου (09.45 ώρα Ελλάδας).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά, έξι εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανακοίνωσε ότι οι περισσότεροι τραυματισμοί οφείλονται σε άτσαλη προσγείωση κατά τη διάρκεια εξόδου από το αεροπλάνο, υπογραμμίζοντας ότι στους περισσότερους τραυματίες η παροχή των πρώτων βοηθειών πραγματοποιήθηκε επιτόπου.

Για περίπου 2,5 ώρες ο κεντρικός αεροδιάδρομος παρέμεινε κλειστός, με τουλάχιστον 14 πτήσεις να καθυστερούν για αρκετή ώρα, πέντε να ακυρώνονται και επτά να δρομολογούνται σε άλλα αεροδρόμια της Βρετανίας. Ειδικότερα, δύο πτήσεις κατευθύνθηκαν στο Εδιμβούργο, δύο στο Μάντσεστερ, μια στο Πρέστγουικ και μια στο Αμπερντίν.

Το αεροσκάφος της «Jet2» είχε προορισμό την ισπανική πόλη Αλικάντε και οι έρευνες για τις συνθήκες του περιστατικού συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης: Εκκένωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2012, 13:40

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης