Τα αμερικανικά ομόλογα αξίας 134 δισ. δολ. που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελβετία δύο Ιάπωνες είναι πλαστά, διευκρίνισε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Υπενθυμίζεται ότι οι ιταλικές Αρχές συνέλαβαν στα σύνορα με την Ελβετία δύο Ιάπωνες, καθώς, μετά από ενδελεχή έλεγχο στις αποσκευές τους, εντόπισαν κρυμμένα σε διπλό πάτο βαλίτσας αμερικανικά ομόλογα ονομαστικής αξίας 134 δισ. δολ. Οι δύο Ιάπωνες επέβαιναν σε τρένο με προορισμό την Ελβετία, ενώ στον έλεγχο που υποβλήθηκαν στο τελωνείο, ανέφεραν ότι δεν έχουν τίποτα να δηλώσουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πλαστά», δήλωσε εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.  

Η ιταλική Αστυνομία την περασμένη εβδομάδα ζήτησε από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) να πιστοποιήσει την αυθεντικότητα των ομολόγων.  

Αν τα ομόλογα ήταν αληθινά, οι δύο άνδρες θα αποτελούσαν τον τέταρτο μεγαλύτερο πιστωτή της αμερικανικής κυβέρνησης, αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ξεπερνώντας τη Μεγάλη Βρετανία με 128 δισ. δολ. αμερικανικών ομολόγων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, στα χρεόγραφα περιλαμβάνονται 249 ομόλογα ονομαστικής αξίας 500 εκατ. δολ. το καθένα και 10 ομόλογα αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ, όπως και ομόλογα «Κένεντι».

Σημειώνεται ότι το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιεί πλέον ηλεκτρονικά τις εκδόσεις του, ενώ ήδη από τη δεκαετία του 1980 η αμερικανική κυβέρνηση ξεκίνησε τη μετατροπή των τίτλων σε ηλεκτρονική μορφή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης