Φαίνεται ότι η Sony έχει αρχίσει να ξυπνά, αν και ομολογουμένως αρκετά αργοπορημένα, αν κρίνουμε από τις τελευταίες κινήσεις της όπως το νέο PSP Go από το οποίο απουσιάζει το drive για τον δίσκο UMD, κάτι που είχε διατυπωθεί κατ’ εξακολούθηση από τους χρήστες αλλά και από τους developers, καθώς θεωρείται πλέον παρωχημένη τεχνολογία ενώ παράλληλα «ξελίγωνε» την μπαταρία του συστήματος όταν λειτουργούσε. Όμως η Sony ξεκάθαρα είχε καταλάβει ότι ένα μεγάλο μέρος χρηστών εκτός από το να παίζει απλώς παιχνιδάκια με το PSP, ασχολούνταν με το «home brew community», την «κοινότητα» δηλαδή των ανθρώπων που δημιουργούν από μόνοι τους προγράμματα για χρήση σε ένα μηχάνημα εκτός των «περιορισμών» που θέτει ο κατασκευαστής και φυσικά εκτός των νόμιμων διαδικασιών ανάπτυξης αλλά και διάθεσης στους καταναλωτές (για να «τρέξει» ένα home brew πρόγραμμα, το PSP θα πρέπει να έχει «σπαστεί» και κατόπιν να τρέχει πειρατικό λογισμικό – κάτι που είναι παράνομο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα η Sony παρακολουθεί, όπως άλλωστε και όλες οι εταιρείες στην βιομηχανία διότι έχουν πάθει «ταράκουλο» όπως λέει και ο λαός μας, το φαινόμενο που ακούει στο όνομα «iTunes» και την τεράστια -άνευ προηγουμένου- επιτυχία του, με πάνω από 50.000 προγράμματα και παιχνίδια στην γκάμα του, όλα εύκολα προσβάσιμα από οποιονδήποτε χρήστη έχει Internet, με μερικά «κλικ». Έτσι πρόσφατα ακούστηκαν οι φήμες ότι η Sony επενδύει «γερά» στο Playstation Store για το PSP, φιλοδοξώντας να το μετατρέψει στο «iTunes» για το φορητό σύστημά της.

Η φημολογία αναφέρει ότι η Sony έχει πει στους υποψήφιους εκδότες / προγραμματιστές ότι το όριο των προγραμμάτων είναι έως τα 100MB. Επίσης είναι ευπρόσδεκτα και καλοδεχούμενα τα παιχνίδια δύο διαστάσεων (2D) -για όσους ασχολήθηκαν με το gaming την τελευταία δεκαετία που είναι φούλ στο 3D, ίσως τα 2D παιχνίδια είναι άγνωστα αλλά είναι λίαν διασκεδαστικά, ολόκληρες γενεές μεγάλωσαν με αυτά- που έχουν αρχίσει πάλι να γίνονται της μόδας. Το ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι -πάντα κατά τις φήμες- ότι η Sony όρισε την τιμολογιακή πολιτική: από 2 έως 6 δολάρια!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο Playstation Store φημολογείται ότι θα παρουσιαστεί στο event «GamesCom» που θα πραγματοποιηθεί στην Κολωνία Γερμανίας τον ερχόμενο Αύγουστο, ενώ οι ίδιες φήμες τοποθετούν την διάθεση του ανανεωμένου Διαδικτυακού μαγαζιού προς τα τέλη του χρόνου. Λέτε να ξύπνησε η Sony; Θα δείξει…  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης