Από ένα βαθμό πήραν ΟΦΗ και ΠΑΟΚ, μετά το μεταξύ τους 1-1, στο «Γεντί Κουλέ», σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Super League. Στο 8’ ο Παπάζογλου άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Κρήτης, ενώ δέκα λεπτά μετά ισοφάρισε ο Φωτάκης.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε από το 41’ με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Γλύκος, ενώ το πέναλτι που κέρδισε στη φάση της αποβολή ο ΟΦΗ, δεν μπόρεσε να το μετατρέψει σε γκολ ο Σίσιτς. Οι Κρητικοί έχασαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με κόκκινη κάρτα τον Βάντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο 8’ ο Γλύκος έκανε λάθος εκτίμηση της μπάλας και έδωσε την ευκαιρία στον Θανάση Παπάζογλου να χριστεί σκόρερ. Ο φορ του ΟΦΗ έπιασε την κεφαλιά και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, ο οποίος ήταν στην εξέδρα λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε, κατάφερε να απαντήσει γρήγορα. Από πάσα του Σαλπιγγίδη, ο Φωτάκης δεν είχε κανένα πρόβλημα να πετύχει το 1-1 στο 18ο λεπτό.

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο 41’. Ο Γλύκος ανέτρεψε τον Κουτσιανικούλη στην περιοχή, ο Δημητρόπουλος υπέδειξε το πέναλτι και ταυτόχρονα απέβαλε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων. Ο Χακόμπο που πέρασε στο παιχνίδι νίκησε τον Σίσιστς από τα έντεκα βήματα και κράτησε «ζωντανό» τον ΠΑΟΚ.

Στο 55’ ο ΠΑΟΚ παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με δέκα παίκτες θα μπορούσε να προηγηθεί, αλλά ο Λάζαρ δεν εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Γουναρίδη. Μεγάλη φάση έκανε ο «Δικέφαλος» και στο 74΄, με τον Αθανασιάδη να μην μπορεί να πλασάρει σωστά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις καθυστερήσεις και ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Βάντο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 1-1 (Nova 2)

Γκολ: 8′ Παπάζογλου – 18′ Φωτάκης
45′ Έχασε πέναλτι ο Σίσιτς

Κίτρινες κάρτες: Βάντο, Βερόν, Μονιάκης – Λαζάρ, Σαλπιγγίδης, Έτο, Ιντζίδης

Κόκκινες κάρτες:
90′ Βάντο – 41′ Γλύκος

ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος):
Γουναρίδης, Βερόν, Μπανούσης (69′ Ζορμπάς), Χαριτωνίδης, Μονιάκης (53′ Κουρδάκης), Κουτσιανικούλης (79′ Περογαμβράκης), Παπάζογλου, Βάντο, Ιωαννίδης, Σόουζα, Σίσιτς.

ΠΑΟΚ (Κώστας Ιωσηφίδης):
Γλύκος, Έτο, Ινζίδης, Κουμάλο, Λίνο (66′ Σταφυλλίδης), Λάζαρ, Κάτσε, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (71′ Πέλκας), Ρομπέρ (44′ Χακόμπο), Αθανασιάδης.

Οι δηλώσεις:

Γιώργος Δώνης (ΠΑΟΚ): «Ο αγώνας ξεκίνησε περίεργα για εμάς με το γκολ που δεχθήκαμε. Αντιδράσαμε, είχαμε την υπεροχή, χωρίς να δημιουργούμε μεγάλες φάσεις, αλλά φαινόταν ότι δεν θα απειληθούμε. Έχω μία πρώτη άποψη και για το γκολ που ακυρώθηκε και για το πέναλτι. Παίζαμε με παίκτη λιγότερο στο δεύτερο μέρος, ωστόσο προσπαθήσαμε και γίναμε απειλητικοί. Δεν είναι το αποτέλεσμα που θέλαμε, δεν είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει φάουλ στο γκολ που ακυρώθηκε. Εφεύρεση είναι παρά φάουλ. Είχαμε κακή διαιτησία. Επειδή έπαιξα ποδόσφαιρο, ξέρω πότε ο ποδοσφαιριστής βουτάει και πότε ανατρέπεται. Δεν είμαι 100% βέβαιος, αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει πέναλτι. Παρότι ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες, πρόκειται για μια πολύ οργανωμένη ομάδα και ειδικά στην άμυνα κάνει καταπληκτική δουλειά. Το έχω ξαναζήσει αυτό το συναίσθημα, το να βρίσκομαι στην εξέδρα. Εγώ γενικώς, πρέπει να είμαι πιο ήρεμος και όταν ακόμα και όταν έχω δίκιο, το χάνω. Ο κ .Αγγελίνας μια χαρά την έκανε τη δουλειά στον πάγκο. Απλώς όταν βλέπεις το παιχνίδι από πάνω έχεις άλλη οπτική γωνία και αυτό σε βοηθά να δώσεις κάποιες εντολές».

Νίκος Αναστόπουλος (ΟΦΗ):
«Χωρίς τον κόσμο μας είμαστε ένα τίποτα και αποτελεί έναν οδηγό για την προσπάθεια μας. Πόσα χρόνια θα βρίσκεται ο εκάστοτε Κουράκης, Μαχλάς και Πουλινάκης να πληρώνει; Έχουμε φιλοδοξίες και προσπαθούμε να βγάζουμε και νέα παιδιά. Δεν μπορεί να γίνεται κάθε χρόνο αυτό το βιολί. Κάθε καλοκαίρι φεύγουν έντεκα παίκτες και έρχονται άλλοι έντεκα. Ξέρετε που ήμασταν το καλοκαίρι. Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια φορμαρισμένη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Σημασία έχει όμως ότι αν μας έλεγαν πριν από το παιχνίδι για το αν θα ήμασταν ευχαριστημένοι με τον έναν βαθμό, θα ήμασταν ευχαριστημένοι. Αν ευστοχούσαμε στο πέναλτι, θα το κερδίζαμε. Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται. Είχαμε ένα πολύ καλό 30λεπτο, δεχτήκαμε την ισοφάριση σε μια στιγμή αδράνειας. Σημασία έχει ότι μπορέσαμε και καταθέσαμε την ψυχή μας γιατί είμαστε μια νέα ομάδα η οποία πρέπει να στηριχθεί. Βεβαίως, έχουμε αδυναμίες, βεβαίως και είμαστε μια νέα ομάδα. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και τον Μάιο θα κάνουμε ταμείο. Δεν μπορώ να κάνω την Πυθεία την 5η αγωνιστική για το που θα τερματίσουμε. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και την διάθεση των παικτών μου. Ακολουθεί η διακοπή 15 μερών του πρωταθλήματος και πάνω εκεί θα δουλέψουμε. Πιστεύω ότι θα είναι έτοιμοι 2-3 παίκτες και όταν είμαστε πλήρεις σίγουρα και η απόδοση μας θα ανέβει και θα δείξουμε και άλλο πρόσωπο».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης