Για έκτο παιχνίδι χωρίς να γευτεί τη χαρά της νίκης έμεινε η ΑΕΚ. Η Ένωση αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Κέρκυρα στο ΟΑΚΑ, σε παιχνίδι για την 6η αγωνιστική της Super League. Tο γκολ των «Φαιάκων», που πήραν την πρώτη εκτός έδρας ισοπαλία τους στο πρωτάθλημα, πέτυχε ο Βενέτης στο 30΄, ενώ ο «Δικέφαλος», που παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας χωρίς νίκη, ισοφάρισε με τον Παυλή στο 74΄.

Από την αρχή η ΑΕΚ ήταν η ομάδα που ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπάθησε να σκοράρει. Στο 13’ το σουτ του Λαγού πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 17΄ ο Κοντοές έκανε τη σέντρα, ο Κατίδης πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κόντρα στην ροή του αγώνα και στην πρώτη της επίσκεψη στα καρέ της ΑΕΚ, η Κέρκυρα σκόραρε. Ο Γιάντσης εκτέλεσε φάουλ στο 30’ και ο Βενέτης με το κεφάλι πέτυχα το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αλλά ο Αναστασόπουλος απέκρουσε το σουτ του Λαγού στο 58΄. Στο 63΄ η Κέρκυρα έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της, καθώς ο Μπάρκογλου βρέθηκε απέναντι από τον Αραμπατζή, αλλά δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ.

Τελικά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 74΄, όταν ο Κατίδης έβγαλε τη σέντρα, ο Αναστασόπουλος δεν έκανε καλή έξοδο και έχασε την μπάλα υπό την πίεση του Φουρτάδο, με αποτέλεσμα ο Παυλής να τη στείλει στα δίχτυα (1-1).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΑΕΚ – Κέρκυρα 1-1 (Nova 2)

Γκολ: 74′ Παυλής – 30′ Βενέτης
-17′ δοκάρι ο Κατίδης

Κίτρινες κάρτες: Κουτρουμπής, Κορδέρο – Γιάντσης, Τσουμάνης, Βενέτης, Καραλής, Ηλιάδης, Αναστασόπουλος

Κόκκινες κάρτες:


ΑΕΚ (Παπαδόπουλος-Παπακωστούλης):
Αραμπατζής, Κοντοές, Μπουγαΐδης (46′ Μπουγαΐδης), Κουτρουμπής, Αρκούδας (67′ Παυλής), Γιάγκο, Ρίκκα (59′ Γροντής), Λαγός, Κατίδης, Παπαδημητρίου, Φουρτάδο.

Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος):
Αναστασόπουλος, Βενέτης, Καραλής, Ηλιάδης, Μπάρκογλου, Μοντέιρο, Τσουμάνης, Γιάντσης (84′ Κρητικός), Χαμπλ (26′ Σταμόγιαννος), Ζουμπουλάκης, Βασιλόγιαννης (68′ Τσοκάνης).

Οι δηλώσεις:

Μανώλης Παπαδόπουλος (ΑΕΚ): «Αρχικά, θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Κέρκυρα για τον βαθμό που κέρδισε δίκαια. Είναι μία δύσκολη στιγμή για όλη την ΑΕΚ. Ξέρετε ότι περνάει δύσκολες στιγμές, είναι και μία δύσκολη στιγμή για μένα προσωπικά. Δεν θέλω να αναφερθώ στα προβλήματα που υπήρχαν όλη την εβδομάδα και γενικά ακολουθούν την ομάδα εδώ και καιρό. Θέλω να πω μόνο ότι χάσαμε ένα πρώτο ημίχρονο, από πολύ άγχος, ατολμία, χωρίς να μπορέσουμε να πιέσουμε τον αντίπαλο όσο μπορούσαμε. Τα παιδιά στο δεύτερο ημίχρονο κατέθεσαν την ψυχή τους. Ισοφαρίσαμε, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε. Μετά από τόσες αγωνιστικές είναι μία δύσκολη μέρα για μας. Θεωρώ ότι οι 15 μέρες που έρχονται, θα βοηθήσουν ώστε να επουλωθούν κάποιες πληγές. Πρέπει να δείξει δυνατή η ΑΕΚ για τη συνέχεια.

Η παρουσία του Ρότζερ στο διάστημα το οποίο είμαι εγώ στην ομάδα και με τον κύριο Βλάχο, δεν είναι αυτή που ίσως θα περιμέναμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξει. Ίσως θα πρέπει κι αυτός να δει κάποια πράγματα. Είναι μία μονάδα που έκρινα ότι δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Είχε σχέση και με το σύστημα που επέλεξα να ξεκινήσω, γιατί ξεκινήσαμε για πρώτη φορά με δύο επιθετικούς. Νομίζω όμως ότι τα παιδιά που μπήκαν αντί του Γκερέιρο, έδωσαν πολλά και ώθηση στην ομάδα. Ίσως αν επέλεγα να παίξουμε 4-3-3, όπως είχα αρχικά στο νου μου να έπαιζε».

Άκης Μάντζιος (Κέρκυρα):
«Πήραμε έναν πολύ σημαντικό βαθμό απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ. Κάναμε καλή εμφάνιση από πλευράς τακτικής, ειδικά μετά το πρώτο τέταρτο. Μετά την αλλαγή του Σταμόγιαννου δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Η ΑΕΚ είχε την κατοχή, ήταν φυσικό που πίεζε, με αποτέλεσμα στο τέλος να μην καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη. Σημαντικό είναι όμως που πήραμε αυτό τον βαθμό, απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα. Παιχνίδι με παιχνίδι νομίζω βελτιωνόμαστε. Η ΑΕΚ πρέπει να βρει τον δρόμο της, γιατί πρωτάθλημα χωρίς ΑΕΚ δεν υπάρχει. Θα ήταν υπερβολικό να υπάρχουν απαιτήσεις. Βλέπω πάντως πως έχουν ταλέντο τα παιδιά της ΑΕΚ. Θέλουν δίπλα τους, όμως, παίκτες έμπειρους και καλούς. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι υπάρχει ταλέντο στην ΑΕΚ και θέλει στήριξη απ’ όλους σας. Στήριξη και χρόνο».

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης