Νάσος Πουλακίδας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Δοξάστε τους!..” Ποιους; Όλους αυτούς οι οποίοι παριστάνουν το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας και πιστεύουν ότι θα μάς σώσουν!..

Όλοι αυτοί οι οποίοι είχαν στη κατοχή τους επί 2 και πλέον χρόνια την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ με τα ονόματα των 1991 μεγαλοκαταθετών στις ελβετικές τράπεζες. Και τι έκαναν; Έπαιζαν κρυφτούλι με τα ονόματα και τώρα άλλος δεν ήξερε, άλλος δεν …φανταζόταν τι περιείχε η λίστα, με λίγα λόγια άλλος λέει το κοντό του και άλλος το μακρύ του!

Ο λαλίστατος και μαθητευόμενος μάγος Γ. Παπακωνσταντίνου είχε, λέει, τη λίστα από το 2010 και επειδή δεν είχε – άκουσαν άκουσον – εμπιστοσύνη στους εφοριακούς έδωσε ενδεικτικά 10 ονόματα στον κ. Καπελέρη του ΣΔΟΕ για να του αναφέρει το προφίλ τους…Από τη πλευρά του ο κ. Καπελέρης κάτι είδε, κάτι άκουσε και ουδέν νεότερο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μπάλα πάει μετά στον κ. Διώτη του ΣΔΟΕ, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η λίστα ήταν προϊόν υποκλοπής και κατά τη δική του ερμηνεία, δε μπορούσε να αποτελέσει αποδεικτικό στοιχείο… Άσχετα αν άλλες χώρες όπως η Γαλλία, ή η Ιταλία την χρησιμοποίησαν και εισέπραξαν από τους μεγαλοκαταθέτες σημαντικά ποσά. Εδώ τους έπιασε ο πόνος μη τυχόν και πειραχθούν οι κύριοι καταθέτες του εξωτερικού…

Το στικάκι με τα 1991 ονόματα περνάει μετά στον κ. Βενιζέλο, ο οποίος το κρατάει στο συρτάρι του και ύστερα από 9 μήνες το στέλνει ανέπαφο στον πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς με τη σειρά του επειδή το στικάκι έκανε τζιιιιιζ, το δίνει στον κ. Στασινόπουλο στου ΣΔΟΕ και η περίφημε λίστα με καθυστέρηση δύο χρόνων καταλήγει στον οικονομικό εισαγγελέα Γρ. Πεπόνη. Εν τω μεταξύ σφαγή μισθών και συντάξεων συνεχίζεται και οι μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού συνεχίζουν να πίνουν στην υγεία των κορόιδων. Αυτό είναι κράτος και αυτό το πολιτικό προσωπικό. “Δοξάστε τους!..” Αυτοί θα μάς σώσουν από τη Μέρκελ και το ΔΝΤ…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης