Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Αβίγκντορ Λίμπερμαν, εκτίμησε ότι η «περσική άνοιξη διαδέχεται την αραβική άνοιξη» λόγω των διεθνών κυρώσεων εις βάρος του Ιράν, οι οποίες θα προκαλέσουν, όπως είπε, μεγάλο κίνημα αμφισβήτησης.

«Μια περσική άνοιξη θα διαδεχθεί την αραβική άνοιξη, η αστάθεια εξαπλώνεται στο Ιράν και όχι μόνο στην Τεχεράνη» δήλωσε ο Λίμπερμαν στο ραδιόφωνο του στρατού. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κίνημα διαμαρτυρίας θα ενισχυθεί, καθώς πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές το προσεχές καλοκαίρι». Ο Λίμπερμαν κάλεσε τις χώρες της Δύσης να ενεργήσουν, ώστε να βοηθήσουν το κίνημα αυτό, αντίθετα με αυτό που συνέβη στις προηγούμενες μαζικές διαδηλώσεις του 2009, οι οποίες κατεστάλησαν από το καθεστώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτήν τη φορά, η Δύση πρέπει να βοηθήσει το κίνημα, διευκολύνοντας τις τηλεπικοινωνίες της, δίνοντας χρήματα και κινητοποιώντας διεθνείς οργανώσεις, όπως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλοι οργανισμοί» πρόσθεσε ο Λίμπερμαν. Ο επικεφαλής της ισραηλινής διπλωματίας και ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος «Ισραήλ Μπεϊτένου» προέβη στις δηλώσεις αυτές μετά τις διαμαρτυρίες και τις συμπλοκές στην Τεχεράνη.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης