Πρόκειται για την κορυφαία μεγάλη on-off μοτοσικλέτα, την πρώτη σε πωλήσεις και ίσως την πιο αναγνωρίσιμη στην παγκόσμια αγορά. Η R 1200 GS της BMW, από την πρώτη στιγμή που λανσαρίστηκε, άλλαξε τα δεδομένα στην κατηγορία, η νέα γενιά όμως θέτει πολύ υψηλά στάνταρ, που δύσκολα θα μπορέσουν οι υπόλοιποι να ακολουθήσουν σύντομα.

Η ολοκαίνουργια R 1200 GS, παρότι ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της τωρινής, είναι αλλαγμένη σε όλα τα σημεία. Νέος boxer υγρόψυκτος κινητήρας με αυξημένη ισχύ, νέο ατσάλινο πλαίσιο, νέας γενιάς ημι-ενεργητικές αναρτήσεις, ABS στον βασικό εξοπλισμό, σύστημα ελέγχου ευστάθειας ASC (προαιρετικά) με πέντε διαφορετικά προγράμματα (Rain, Road, Dynamic, Enduro, Enduro Pro) και μεγαλύτερα ελαστικά, για ακόμα καλύτερη απόδοση στο φρενάρισμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σέλα είναι χαμηλότερα τοποθετημένη και μπορεί να ρυθμιστεί σε ύψος και κλίση, με αυτή του πίσω επιβάτη να μετακινείται και εμπρός-πίσω. Το τιμόνι ρυθμίζεται και αυτό σε ύψος, ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης, ο πίνακας οργάνων και οι διακόπτες έχουν επανασχεδιαστεί, με τη ζελατίνα να ρυθμίζεται και αυτή από έναν διακόπτη, προσφέροντας παράλληλα και καλύτερη κάλυψη στον αναβάτη, ακόμα και σε πολύ υψηλές ταχύτητες.

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δείτε εδώ τη νέα BMW R 1200 GS

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης