Από τον Πέτρο Στεργίου

Ο Alex Thompson είναι ένας νέος Ελληνοαμερικανός κινηματογραφιστής ο οποίος βλέπει το όνειρο του- να γυρίσει την πρώτη του ταινία – να γίνεται πραγματικότητα. Κι αυτό, χάρη στη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό Ολυμπία Δουκάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φιλόδοξος Alex, έγραψε ένα σενάριο για κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους, βασισμένη στη ζωή της γιαγιάς του! Μια ιστορία, για δύο Ελληνοαμερικανίδες, οι οποίες στην ηλικία των 70 ετών, δημιουργούν ιστορίες για να αποφύγουν την πραγματικότητα του ότι μεγαλώνουν. «Irene & Marie», «Η Ειρήνη και η Μαρία» είναι ο τίτλος της ταινίας. Μια γλυκόπικρη ιστορία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα και στις ιστορίες που έχει διηγηθεί η γιαγιά του, στον Alex.

Ο νεαρός έστειλε το σενάριο στη μάνατζερ της Ελληνοαμερικανίδας σταρ, χωρίς να την γνωρίζει. Πολλοί τον θεώρησαν παράτολμο, που προσέγγισε τη σταρ με τόσο θάρρος, στέλνοντάς της μια ιστορία για τη γιαγιά του… Όμως, η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς, και η Ολυμπία Δουκάκη έδειξε άμεσο ενδιαφέρον για το σενάριο και δέχτηκε να πρωταγωνιστήσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, του πρότεινε για συμπρωταγωνίστρια της την Rose Gregorio, η οποία με τη σειρά της δέχτηκε με μεγάλη χαρά. Στη συνέχεια, μίλησε και κέρδισε τη στήριξη του Greg Pappas, του ιδρυτή του «Greek American Foundation», που στηρίζει ελληνικές πρωτοβουλίες, ο οποίος του εγγυήθηκε πως η πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στο Χόλιγουντ. Κι έτσι, ο νεαρός βλέπει το όνειρο του να πραγματοποιείται. Σε λίγο καιρό αρχίζουν τα γυρίσματα της ταινίας στη Νέα Υόρκη.

Αν θέλετε, μπορείτε κι εσείς να προσφέρετε στην πραγματοποίηση της ταινίας. Ο κινηματογραφιστής, αν και έχει συγκεντρώσει χρήματα για την παραγωγή, χρειάζεται επιπλέον οικονομική στήριξη. Κάθε δολάριο θα βοηθήσει. Τα οφέλη της βοήθειας; Μία πρόσκληση στην πρεμιέρα που έχει προγραμματιστεί για τις 24 Μάιου 2013 στο Χόλιγουντ. Με δωρεά άνω των 5.000 δολαρίων, εκτός από την πρεμιέρα, μπορείτε να παραβρεθείτε και στα γυρίσματα, ακόμα και να παίξετε σαν κομπάρσος σε μια σκηνή, στην αρχή της ταινίας.

Η Ολυμπία Δουκάκη τον βοήθησε να πραγματοποιήσει το όνειρο. Εσείς; Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω της σελίδας του στο facebook.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης