Χθες πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη κοινή συνέλευση των Ομοσπονδιών των γιατρών, ενώ στην Αθήνα συνεδρίασε το συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Θέμα τους ήταν η κορύφωση της αντίδρασης στα μέτρα που απεργάζεται η συγκυβέρνηση.

Η ατζέντα κινητοποιήσεων έχει ως εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τετάρτη 3/10

Καταλήψεις σε γραφεία Διοικητών στα Νοσοκομεία όλης της χώρας.
Συμμετοχή – στήριξη στη μοτοπορεία των ΟΤΑ που θα ξεκινήσει στις 12.00 το μεσημέρι από την πλατεία Καραϊσκάκη.
Θεσσαλονίκη: στις 20.00, στα γραφεία της ΕΔΟΘ (Προξ. Κορομηλά 51) ανοιχτή συνέλευση όλων των υγειονομικών και των εκπαιδευτικών για συντονισμό δράσεων, ενιαίο μέτωπο πάλης. Το στηρίζουν ΟΕΝΓΕ, ΕΝΙΘ, ΠΟΕΔΗΝ.

Πέμπτη 4/10

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αθήνα: συλλαλητήριο 11-3μμ στο Υπουργείο Υγείας
Θεσσαλονίκη: συλλαλητήριο και ανοιχτή συνέλευση γιατρών και εργαζομένων στην Αριστοτέλους, μπροστά στις ΥΠΕ.

Σάββατο 6/10

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 18.00, σε συντονισμό με τους Ισπανούς και Πορτογάλους συναγωνιστές. Σύνθημα «να κρατήσουμε όρθιο το Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία- κανένας μόνος του στην κρίση». Το διοργανώνουν ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΠΙΣ, Σωματεία Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα.

– Την επόμενη βδομάδα: απαίτηση προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες να προκηρύξουν γενική απεργία, στήριξη και συμμετοχή στις καταλήψεις που προγραμματίζουν οι εργαζόμενοι ΟΤΑ στα δημαρχεία

– Παρασκευή 12/10: Κάλεσμα στον λαό να τιμήσει την επέτειο απελευθέρωσης της Αθήνας από τους ναζί με συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις στις κεντρικές πλατείες της χώρας για την ανατροπή κυβέρνησης και τρόικας.

Κάλεσμα παντού για απεργιακό αγώνα διαρκείας, αμέσως μόλις ανακοινωθούν τα μέτρα.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης