Απρόθυμοι να εξεταστούν είναι οι άνδρες με αποτέλεσμα να έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να νοσήσουν από τον καρκίνο.  

Ερευνητές ανέλυσαν για πρώτη φορά δεδομένα που αφορούσαν σε όλες τις μορφές καρκίνου που εκδηλώθηκαν τη διετία 2006-2007. Αντίθετα με αυτό που περίμεναν ότι θα συνέβαινε, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες είχαν σημαντικά μεγαλύτερες πιθανότητες από τις γυναίκες να διαγνωστούν αλλά και να αποβιώσουν από καρκίνο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, μεταξύ των καρκίνων που εμφανίζονται εξίσου και στα δυο φύλα, οι άνδρες εμφάνιζαν 60% περισσότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν τη νόσο και 70% μεγαλύτερο κίνδυνο να πεθάνουν εξαιτίας αυτής.

Συνολικά για όλες τις μορφές καρκίνου, οι άνδρες είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες συγκριτικά με τις γυναίκες να πεθάνουν και 16% μεγαλύτερο κίνδυνο να εκδηλώσουν τη νόσο.

Με εξαίρεση τον καρκίνο του μαστού και άλλες μορφές καρκίνου που διαφοροποιούνται ανάλογα με το γένος, καθώς και τον καρκίνο των πνευμόνων που πλήττει συχνότερα τους άνδρες λόγω της συνήθειάς τους να καπνίζουν, οι διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών ήταν πολύ μεγάλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κάποιος βιολογικός λόγος που να εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό. Ενδεχομένως όμως τα χαμηλότερα ποσοστά των γυναικών να οφείλονται στο ότι αυτές φροντίζουν καλύτερα τον εαυτό τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης